Altijd handig als de thuisblijvers weten waar je fietst. Er zijn verschillende manieren om andere live te laten meekijken waar je op je route bent. Dankzij een tip van Bart Groen kwamen we erachter dat dit nu ook met WhatsApp kan.

We hebben het kort getest en het werkt heel eenvoudig. Hoe? Je gaat in WhatsApp naar diegene van je contacten die je live mag volgen. In het chatbericht klik je op het linker kruisje en daar heb je de optie “Location”. In Location heb je de optie “Share Live Location”. Wanneer je dit aanklikt, krijg je de optie om aan te geven hoelang hij je mag volgen. De opties zijn 15 minuten, 1 uur of 8 uur. En tot slot kan je onderaan nog een comment erbij plaatsen. Daarna wordt je locatie gezonden in een appje. Dat ziet er dan zo uit:

De ontvanger krijg dan een appje met een link naar je locatie. Tijdens het fietsen wordt er elke minuut een update doorgestuurd, dus weet de thuisblijver precies waar je uithangt. Mocht je willen kan je via de knop “Stop Sharing” de live route gewoon uitzetten. Bij de ontvanger ziet het live volgen eruit als op de foto helemaal bovenaan.

Handig, gratis maar je moet dus wel WhatsApp gebruiken.

Gerelateerd

Tags: