Altijd handig als de thuisblijvers weten waar je fietst. Er zijn verschillende manieren om andere live te laten meekijken waar je op je route bent. Dankzij een tip van Bart Groen kwamen we erachter dat dit nu ook met WhatsApp kan.

We hebben het kort getest en het werkt heel eenvoudig. Hoe? Je gaat in WhatsApp naar diegene van je contacten die je live mag volgen. In het chatbericht klik je op het linker kruisje en daar heb je de optie “Location”. In Location heb je de optie “Share Live Location”. Wanneer je dit aanklikt, krijg je de optie om aan te geven hoelang hij je mag volgen. De opties zijn 15 minuten, 1 uur of 8 uur. En tot slot kan je onderaan nog een comment erbij plaatsen. Daarna wordt je locatie gezonden in een appje. Dat ziet er dan zo uit:

De ontvanger krijg dan een appje met een link naar je locatie. Tijdens het fietsen wordt er elke minuut een update doorgestuurd, dus weet de thuisblijver precies waar je uithangt. Mocht je willen kan je via de knop “Stop Sharing” de live route gewoon uitzetten. Bij de ontvanger ziet het live volgen eruit als op de foto helemaal bovenaan.

Handig, gratis maar je moet dus wel WhatsApp gebruiken.

Gerelateerd

Tags:
 • Jordi Backx

  Dan heb ik ook nog een mooi (en ik denk beter) alternatief, de gratis app Road ID (iOS en Android). Die gaat echt gillen als je je te lang niet voortbeweegt.

  1. In de app geef je de contactpersonen op (e-mail of SMS) en hoe lang je denkt weg te gaan.
  2. Tijdens de start krijgt men dus een bericht met een link naar de live feed om je te kunnen volgen.
  2a. Ik zet het volume van mijn telefoon op maximaal.
  3. Bij een stop gaat de teller lopen.
  3a. Na vijf minuten (voldoende voor stoplichten etc) klinkt er een harde doorlopende toeter.
  3b. Deze gaat pas uit als je dit expliciet wegschuift, ofwel wanneer je bij en wakker bent. Dit moet je binnen 30 seconden doen.
  4. Wanneer je hier niet op reageert zullen na die 30 seconden getoeter je contacten een noodwaarschuwing krijgen en via die live feed hebben ze gelijk natuurlijk jouw positie om je te (laten) zoeken.
  5. Na een normale afloop van je rit deactiveer je de rit in de app en je contacten krijgen bericht dat je klaar en gezond weer thuis bent.

  … De Whatsapp optie ga ik ook eens proberen. Maar die stuurt natuurlijk geen alarms etc. als je te lang stilstaat. Je contacten moeten je actief blijven volgen. Dat hoeft bij Road ID dus niet.
  Ik had ook begrepen dat Wahoo plannen heeft om de live tracking uit te breiden met crash alerts zoals ongeveer Road ID doet, maar wanneer …. geen idee.