De Look 795 valt door zijn karakteristieke ontwerp erg op. Je vindt het prachtig of je vindt het niets. Dat er niet zomaar iets is bedacht, laten ze zien in deze video.

Je ziet eigenlijk maar heel weinig Look-fietsen op de Nederlandse en Belgische wegen, terwijl ze al heel wat jaren meegaan en iedereen ze ook wel kent. Misschien in de eerste plaats door de clipless pedalen, waarmee ze in de jaren 80 furore maakten toen Hinault er in 1985 de Tour mee won. Samen met het SPD-SL systeem van Shimano is het waarschijnlijk het meeste gebruikte systeem door wielrenners. Maar ze maken ook fietsen en waren er ook al vroeg bij met carbon.

De 795 is het huidige paradepaardje van de Fransen en straalt een en al aerodynamica uit. Kenmerkend is natuurlijk de bovenbuis die omhoog overloopt in de stuurpen. De een vindt het prachtig, de ander verschrikkelijk. Wat interessant is aan de video is dat ze vertellen wat er verder bijzonder is aan de fiets. Zoals de eigen speciale stuurpen, het Zed 3 crankstel dat ook helemaal uit eigen huis komt en de geïntegreerde remmen. Een beetje commerciële video natuurlijk, maar interessant genoeg om even naar te kijken.

Tags: