Geen oranje meer of groen, maar geel is de kleur voor Team LottoNL-Jumbo in 2015. Van electronica naar gokken en supermarkten. Heel wat anders. Het team zelf daarentegen is niet heel sterk veranderd. Bauke Mollema, Lars Boom en Theo Bos zijn natuurlijk grote namen die een ander onderkomen hebben gevonden, maar met Robert Gesink, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Sep Vanmarcke en Moreno Hofland heeft de ploeg een paar serieuze troeven in handen voor komend seizoen.

In Rosmalen was de officiële teampresentatie en wij waren erbij. Het verhaal over de totstandkoming en doelstellingen laten we achterwege, die kan je bij de grote kranten lezen, maar we hebben wel een paar renners wat niet-standaard vragen voorgelegd. Weer eens wat anders!

Wie was je jeugdheld, en waarom?

Rick Flens; “Tristan Hoffman. Fantastische renner, zat er altijd bij. Grappig is dat ik er vroeger een keer mee op de foto ben gegaan. Dat heb ik hem ook later verteld toen ik hem een keer sprak.

Tom Leezer; “Ik heb eigenlijk nooit een held gehad in het wielrennen. Ik heb wel altijd een zwak gehad voor Vlaanderen en de klassiekers, en daarmee natuurlijk dan ook met de renners die daarin uitblonken

Paul Martens; “Jan Ullrich. Dat was verreweg de beste Duitse renner toen. Als amateur heb ik nog wel met hem gekoerst. Ik heb hem bewuster meegemaakt dan hij mij. Ik heb in het voorjaar met hem gereden waar hij zo’n 15 kg zwaarder was dan twee maanden later tijdens de Tour. Toch ging alles redelijk makkelijk voor hem.

Nick van der Lijke; “Dat was eigenlijk altijd Valverde. Zijn stijl van koersen vond ik wel mooi. Sprinten, klimmen, hij kan het. Hij koerst nog, maar daar sta ik nu niet heel erg bij stil of zo.

Kevin de Weert; “Niet speciaal. Ik heb altijd gevoetbald vroeger. Ik volgde wielrennen in het algemeen wel een beetje. Ik had niet echt een held waar ik tegenop keek vanuit m’n jeugd, maar als ik toch iemand moet noemen dan Frank Vandenbroucke. Niet echt als held, maar wel om zijn uitstraling. In 1999 bij het WK in Verona was hij de grote favoriet heb ik als junior samen met hem gefietst, dat zal ik nooit vergeten.

Marc Goos; “Ik bewonderde altijd Lance Armstrong. Tot twee jaar geleden ongeveer, haha. Gisteren toevallig nog een documentaire van hem gezien. Het geheel doet natuurlijk wel afbreuk aan mijn beeld over hem, maar destijds was het mijn held.

Bram Tankink; “Nee, ik had geen jeugdheld. Ik ben mij pas vanaf m’n 16e gaan interesseren voor fietsen. En dan zelf fietsen, mountainbiken. Toen ik ben gaan wielrennen, werd ik meteen prof en kende ik niemand. Toen vroeg ik aan Koos Moerenhout; en wie is hij dan? En dat was dus Johan Museeuw. Die had ik wel eens op televisie gezien. En op televisie leek dat een hele vent, maar op de fiets een heel klein, smal mannetje.

Waarom wordt 2015 jouw jaar?

Rick Flens; “Misschien als het dubbeltje een keer mijn kant opvalt. Het hoort natuurlijk niet echt bij mijn rol, maar misschien komt er wel weer zo’n situatie als een paar jaar terug bij Kuurne, waar je opeens op het podium staat. Dat zou nog wel eens kunnen gebeuren. Ik heb nu een rol in het team, en daar voel ik mij fijn bij.

Tom Leezer; “Met de training heb ik dit jaar alles goed op de rails. Ik weet beter waar ik op moet letten, en waar ik goed of minder goed op reageer. Ik ben nu ook bekend met het materiaal. De overstap van Giant naar Bianchi heeft echt een week of zes geduurd. Dat is dit jaar niet het geval. Ik ga ook nog op hoogtestage. Alles bij elkaar geeft deze voorbereiding een goed gevoel voor het komende seizoen.

Paul Martens; “Omdat ik blessurevrij door de winter ben gekomen. Ik had altijd kleine kwaaltjes, en dat gaat nu juist goed.

Nick van der Lijke; “Omdat ik al een jaar bij de profs erop heb zitten en weer een jaar sterker ben geworden. Dubbel zoveel kansen dus eigenlijk!

Kevin de Weert; “Omdat ik in een ploeg terecht ben gekomen die heel veel vertrouwen in mij heeft. En omdat ik terug ben bij mijn oude mentor Nico Verhoeven. 

Marc Goos; “Dat is heel lastig te beantwoorden, want momenteel ben ik geblesseerd (heup gebroken door val in Ronde van Zwitserland red.). Voornaamste doel voor 2015 is om weer fit te worden. Ik kan nu helemaal niet fietsen.

Bram Tankink; “Omdat ik op 36-jarige leeftijd vanuit kansloze positie een klassieker win.

Hoeveel fietsen heb je thuis? 

Rick Flens; “Een doortrapper (voor op straat), strandfiets, crossfiets, ‘hometrainer’, baanfiets en natuurlijk een stadsfiets. En eigenlijk nóg een strandfiets die in de verkoop staat. De fiets waar ik het NK tijdrijden bij de junioren op won zou ik misschien nog wel een keer terug willen halen

Tom Leezer; “Vier. De teamfiets natuurlijk, een mountainbike en een baanfiets. Dat is een oude stalen RIH. Die is nog van vroeger. We zijn toen bij Wim van der Kaaij geweest in de winkel en hij heeft toen de fiets voor mij gemaakt. Met van die mooie ovale buizen. Hij hangt nu aan de muur. Ik fiets er niet meer op, maar het is ook geen fiets om weg te doen. En nog een stadsfiets natuurlijk.

Paul Martens; “Hangt van de ploeg af natuurlijk, maar privé heb ik er drie. Mountainbike, crossfiets en een wegfiets.

Nick van der Lijke; “Vier stuks. Mountainbike, baanfiets, crossfiets en een wegfiets. Die laatste is van de ploeg. Ik heb nog wel gecrossd deze winter als training. Misschien dat ik volgende winter een paar mountainbikewedstrijden ga doen.

Kevin de Weert; “De fiets van de ploeg, een tijdritfiets, een crossfiets en een mountainbike.

Marc Goos; “Ik heb een Bianchi 27,5 inch mountainbike, dat vind wel een fijn ding. Ik heb een baanfiets die ik nooit gebruik. Twee keer op gereden ongeveer. We hebben ook niet echt een baan in de buurt van Breda, helaas en Gent is weer net te ver. Ik heb ook een crossfiets. Ik ben wel van plan om ooit nog een fixie te maken, dat vind ik wel gaaf.

Bram Tankink; “Toen  ik gisteren de kelder in liep en ging tellen was dat een redelijk aantal. Een stuk of zeven. Mijn meest bijzondere fiets was een van de eerste fietsen die ik gesponsord kreeg. Die heb ik uiteindelijk voor 500 euro ingeruild toen ik mijn eerste auto kocht. Helemaal afgeragd natuurlijk. Je kon eigenlijk alleen een auto inruilen, maar die had ik dus nog niet. Maar wel een mooie fiets. Daar heb ik echt wel spijt van want op die fiets won ik het NK mountainbiken bij de junioren. Het was een American Eagle, goudkleurig, echt een mooie fiets. Ik heb nog twee andere staan, maar die ene dus niet meer helaas. Mijn eerste racefiets was een Colnago, een stalen. 16kg. Die heb ik ook weggedaan. Pas heb ik nog een fiets gekocht. Een 29-er van mijn broer, die is mountainbiker.

Wat is je topsnelheid ooit in een afdaling? Weet je nog waar dat was?

Rick Flens; “Boven de honderd in ieder geval. Ik ben niet echt een waaghals. Ik ben een vrij zware renner, en dan sta je niet zomaar stil. Ergens tussen de 105 en 110 waarschijnlijk

Tom Leezer; “Net geen 120, 117 of 116 km/u. Vorig jaar in Zwitserland, ik weet de naam van de afdaling niet meer.

Paul Martens; “114 km/uur. Dat was in Zwitserland of Oostenrijk, maar ik weet niet precies meer welke col.

Nick van der Lijke; “Dat was in een wedstrijd in Kroatië. 112 km/u bij een steile afdaling.

Kevin de Weert; “Ik denk dat dat in Zwitserland was. 105 km/u. In 2011. Welke afdaling het was weet ik niet meer, maar wel in de mist en regen!

Is er eten of drinken waar je tijdens het seizoen echt je best voor moet doen om vanaf te blijven?

Rick Flens; “Nee, eigenlijk niet. De gezonde dingen vind ik juist ook lekker, dus ik hoef mij niet te beheersen

Tom Leezer; “Niet in extreme zin. Je hoeft niet overal helemaal vanaf te blijven, ik heb ook niet specifiek iets.”

Nick van der Lijke; “Iets wat ik echt heel lekker vind is pure chocolade. Dat eet ik het hele jaar door. Dat is niet heel slecht voor je.

Kevin de Weert; “IJs en chips. Op zich kost het geen moeite om eraf te blijven, maar als het kan dan ik eet ik dat graag.

Bram Tankink; “Er zijn wel dingen die je minder eet, maar er wordt niets van het menu geschrapt. Behalve chips, dat moet ik wel vermijden.

Marc Goos; “Valt wel mee, ik let natuurlijk in de eerste plaats op mijn gezondheid, maar ik vind een stukje chocola op zijn tijd wel lekker. Af en toe dan.

Train je liever alleen of in gezelschap?

Rick Flens; “Ik ben een lonely rider, haha. Je hebt altijd mensen om je heen. Dat is niet erg, maar dan is het juist lekker als je thuis alleen een rondje kan trappen. Ik kan mijzelf ook lekker afbeulen

Tom Leezer; “50/50. Ik vind het leuk om met gelijkgestemden te rijden, maar af en toe is het ook lekker om in je eentje je hoofd leeg te maken. Je bent de hele tijd onder de mensen en dan is het ook lekker om even alleen te zijn.

Paul Martens; “Ik ben iemand die efficiënt wil trainen. Dus alleen of met maximaal nog één iemand. De trainen mag niet onder lijden. Ik ben ook een planner, dus het moet wel precies passen.

Nick van der Lijke; “Alleen. Ik vind het fijn om zelf te bepalen wanneer ik vertrek en hoe ik ga trainen. Heel soms met nog iemand anders, maar over het algemeen alleen

Kevin de Weert; “Als het echt om te trainen is, ga ik alleen en als het een coffeeride is, ga ik met vrienden. Dan is het rustig fietsen, beetje kletsen en natuurlijk ergens relaxed een koffietje drinken.

Bram Tankink; “Beide. Als ik moet kiezen samen. Dat is het mooie van de vrijheid die je hebt als renner, je kan kiezen. Afgelopen trainingskamp in Spanje heb ik veel gereden met een renner van Cofidis, (Luis Ángel) Maté. Die je laat je weer andere plekken zien en het zijn leuke gesprekken. En bij lange duurtrainingen in de Ardennen ga ik ook liever met Laurens dan alleen, dat is veel leuker. Bij kortere ritten is het ook wel eens lekker om alleen te gaan.

 

Overzicht alle renners:

 • 18 Nederlanders, 4 Belgen, 2 Duitsers,  1 Nieuw-Zeelander
 • Oudste renner is Maarten Tjallingii met 37 jaar (5 november 1977)
 • Jongste renner is Timo Roosen met 21 jaar (11 januari 1993)
 1. Tom van Asbroeck (B)
 2. George Bennett (NZ)
 3. Brian Bulgac (NL)
 4. Laurens ten Dam (NL)
 5. Jos van Emden (NL)
 6. Rick Flens (NL)
 7. Robert Gesink (NL)
 8. Marc Goos (NL)
 9. Moreno Hofland (NL)
 10. Martijn Keizer (NL)
 11. Wilco Kelderman (NL)
 12. Steven Kruijswijk (NL)
 13. Tom Leezer (NL)
 14. Nick van der Lijke (NL)
 15. Bert-Jan Lindeman (NL)
 16. Barry Markus (NL)
 17. Paul Martens (D)
 18. Timo Roosen (NL)
 19. Bram Tankink (NL)
 20. Mike Teunissen (NL)
 21. Maarten Tjallingii (NL)
 22. Sep Vanmarcke (B)
 23. Robert Wagner (D)
 24. Keven de Weert (B)
 25. Maarten Wynants (B)

www.teamlottojumbo.nl/

 

Team LottoNL-Jumbo presentation with a smiling Laurens ten Dam | Racefietsblog.nl Team LottoNL-Jumbo presentation with Bram Tankink | Racefietsblog.nl Team LottoNL-Jumbo presentation with new member Brian Bulgac | Racefietsblog.nl  Team LottoNL-Jumbo presentation with Moreno Hofland's sprinter legs | Racefietsblog.nl Team LottoNL-Jumbo presentation with the Bianchi Oltre XR2 teambike | Racefietsblog.nlTeam LottoNL-Jumbo presentation with the Bianchi Oltre XR2 teambike | Racefietsblog.nl Team LottoNL-Jumbo presentation with the Bianchi Oltre XR2 teambike | Racefietsblog.nl  Team LottoNL-Jumbo presentation with the Bianchi Oltre XR2 teambike | Racefietsblog.nl

LottoNL-Jumbo.12Team LottoNL-Jumbo presentation | Racefietsblog.nlTeam LottoNL-Jumbo presentation | Racefietsblog.nl

Gerelateerd