podcast luisteren

Kijken naar racefietsen en wielrennen krijgen we nooit genoeg van. Of het nou om een video van een wedstrijd of een fiets of een mooie serie foto’s gaat. Maar soms kan je even niet langs plaatjes scrollen of concentreren op tekst, en dan biedt een podcast uitkomst.

Een podcast is bijvoorbeeld leuk als je regelmatig in de auto zit en genoeg hebt van het zappen langs de radiostations, als je op een andere manier aan het reizen bent, of aan het wachten. Of allebei, wat ook nog wel eens voorkomt. Het is een goede manier om op een andere aan je informatie te komen. Het zijn niet altijd de standaard onderwerpen die je ook al in het nieuws tegenkomt en gaan vaak gepaard met opinie. De podcasts van Lance Armstrong zijn daar een goed voorbeeld van. Maar ook een aantal van de grotere buitenlandse nieuwssites over wielrennen hebben regelmatig nieuwe podcasts. Die gaan over gebeurtenissen in het profwielrennen, nieuws, maar het kunnen ook interviews zijn.

Leuk om een keer te proberen. Als je een kanaal hebt gevonden dat je aanstaat, kan je ook nog wel een paar podcasts uit het verleden terugluisteren. De stem moet je ook passen. Zo is de inhoud van CXhairs prima, maar kan de stem van de presentator op den duur wat saai worden. Bij The Cycling Podcast doen ze het met twee of drie personen, die elkaar goed kunnen aanvullen. De relatief lange sessies zijn daardoor prima vol te houden.

We hebben een paar kanalen op een rij gezet voor je. Probeer er eens een, misschien is het wat. Volg je zelf een podcast die er niet bij staat, deel die dan vooral, helemaal als hij in het Nederlands is!

The Cycling Podcast
Een kanaal dat door vier ervaren Engels journalisten wordt onderhouden met bijna wekelijkse updates. Leuk is nog dat ze een serie hebben speciaal voor en over vrouwenwielrennen. Daarnaast pikken ze er ook nog wel eens een onderwerp uit dat op dat momenteel actueel is. Zoals de Angliru toen die tijdens de laatste Vuelta voorbij kwam. Daar praten ze dan onder andere met David Millar over.
Via The Cycling Podcast

Lance Armstrong – Stages
Wat je mening over Armstrong ook is, hij kan goed over wielrennen praten en heeft er ook een mening over. En het is ook prettig om naar te luisteren ook. Het zijn ook meer gesprekken, hij doet het samen met een “longtime radio personality” uit Austin die goede vragen stelt. Hij is er mee begonnen met de laatste Tour de France en gaat er kennelijk nog even mee door. Zijn laatste gaat over de presentatie van de Tour voor 2018 en zijn visie daarop: “This is a killer route”.
Via lancearmstrong.com/stages

Cycling News
Cycling News is al jaren een van de leidende nieuwssites over wielrennen. Ze volgen alle grote rondes en ook in hun podcasts besteden ze daar dan aandacht aan. Maar ze doen ook interviews en discussiëren over stellingen. Leuk voor iedereen die het professionele wielrennen volgt.
Via Acast Cyclingnews

Cyclocross: CXhairs radio
Het ‘radiostation’ van website In The Crosshairs. Over crossen dus! En ook echt alleen maar daarover, al komt er soms wat anders voorbij, maar dat is niet erg. De presentator doet het allemaal niet alleen gelukkig (zijn stem kan wat saai zijn), maar met anderen worden de wedstrijden en alles daaromheen uitvoerig besproken. Ze zijn alweer toe aan hun 91e podcast, dus ze weten wat ze doen. Ze belichten natuurlijk de World Cups, maar het gaat natuurlijk ook wat meer over Amerikaanse wedstrijden en teams, maar als je een beetje van crossen houdt, is dat natuurlijk niet erg!
Via cxhairs

Zwift: Zwiftcast
Ze noemen het een cast en niet specifiek podcast omdat ze naast audio ook video doen. En niet geheel verrassend staat het natuurlijk grotendeels in het teken van Zwift. Het aardige is dat de onderwerpen die ze behandelen soms iets breder toe te passen zijn dan alleen bij het indoor trainen.
via Zwiftcast

Velonews
De Amerikaanse nieuwsite publiceert zeer regelmatig nieuwe podcasts met verschillende onderwerpen. Over wedstrijden, maar ook interviews met renners en crossers, en opinie. Maar ze duiken soms ook wat dieper op de materie in. Hun laatste podcast gaat bijvoorbeeld over lactaat. Daar gaan ze vrij diep op in met experts en onderzoekers. In hun Fast Talk serie hebben ze meer van dat soort onderwerpen.
Via velonews

Voxwomen
Voxwomen is al langer bekend als podium voor het vrouwenwielrennen en natuurlijk gaan hun podcasts daar ook over. Ze hebben wekelijks (al is de laatste van 18 dagen geleden) op maandag een nieuwe uitzending waarbij ze verschillende onderwerpen binnen het professionele vrouwenwielrennen bespreken, aangevuld met interviews en dergelijke.
via Voxwomen

Tags: