Zaterdag Kickstarterdag? Waarom ook niet, want we hebben weer iets leuks gevonden: een analoge smartwatch en fietscomputer in één!

Hij viel meteen al op, de Moskito. Omdat het een mooi horloge is. Strak ontwerp, mooie kast. Maar we zijn niet horlogeblog.nl, maar Racefietsblog.nl, dus er is een link met fietsen. Het horloge kan namelijk in een handomdraai gebruikt worden als snelheidsmeter. Het deed ons meteen denken aan die eveneens mooie Omata. Die is ook analoog, maar is echt een toegewijde fietscomputer, inclusief GPS bijvoorbeeld. De Moskito is eigenlijk een chronograaf, maar het is dus ook een smartwatch, met Bluetooth 4.0 connectiviteit. Maar hij is analoog, swipen zit er niet in en er komen geen mooie plaatjes voorbij. De wijzers voorzien je van informatie. Als je goed kijkt zie je dat de wijzerplaat niet een standaard chronograaf is, hoewel het overigens nog wel die functies heeft.

De wijzerplaat met de wijzers kan je op verschillende manieren inzetten om informatie weer te geven, afhankelijk van de context. Als een ‘klassieke’ chronograaf dus, maar ook als smartwatch waarbij het notificaties van je telefoon kan weergeven. Waar het ons natuurlijk om gaat is hoe je hem inzet bij het fietsen. Dat gaat eigenlijk heel makkelijk. Je kan de kast van het bandje draaien en op de meegeleverde houder op je fiets plaatsen. Zie ook de onderste video daarvoor.

Met een druk op de knop schakel je over naar ‘Speed Mode’.  En dan geven de wijzers heel andere informatie weer. Hieronder zijn de wijzers goed weergegeven: De secondewijzer geeft de huidige snelheid weer, de grote wijzer de totale afstand, de kleine wijzer de tijd. De kleine groene wijzer geeft aan welke stand het horloge staat, in dit geval dus de Speed Mode. De kleine gele wijzer geeft je gemiddelde snelheid weer. De paarse wijzer maakt in deze modus alleen gebruik van de + = – symbolen. Hiermee geeft de wijzer aan of je sneller, gelijk of langzamer gaat dan de snelste tijd op het stuk waar je op dat moment rijdt. Ze hebben het dan over een Challenge Mode. Het wordt ons nog niet helemaal duidelijk hoe dat dan gaat werken, maar het is aannemelijk dat je die dan via de Moskito app kan instellen. Je verbindt je horloge met je telefoon waar hij dan ook je gps-positie vandaan haalt. Je kan het horloge ook koppelen met Strava en Garmin.

Er komen twee modellen, de Fly en de Classic die je ziet op de foto’s. Beide horloges komen standaard met een stuurmount. Misschien is het geen verrassing bij een Zwitsers horloge, maar verwacht geen koopje, want de Classic gaat je via het Kickstartenprogramma zo’n € 685,- kosten. De Fly is er voor net geen € 500,-. Je kan M O S KI T O steunen door te investeren op Kickstarter. (let op (mocht je het nog niet weten): projecten op crowdfundingsites zijn altijd riskant voor de geldschieter))

Moskito-speed-mode3

Moskito_Classic-detailMOSKITO Design 1 edit MOSKITO Charging edit

 

Gerelateerd