Zoals wel vaker is gebleken ontstaan de beste ideeën op de fiets! Dit geldt ook voor Maats. Een idee van twee wielergekke vrienden uit de omgeving van Amsterdam. Joost en Rob vonden afgelopen zomer dat het tijd werd dat er verandering zou komen in de veelal standaard en saaie fietskleding waar het gros van de wielrenners in rondrijdt.

Na wat speurwerk op het internet kwamen ze tot een lijst van unieke kledingmerken die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Contacten werden gelegd, kleding werd geïmporteerd en een (tijdelijke) winkel werd geopend: De Maats Cycling Culture pop-up store. Kort daarna werd de volgende stap gezet waarbij een webshop werd gelanceerd en niet veel later volgde ook een eigen kledinglijn. Bij een aantal kledingstukken komt hun relatie met Amsterdam duidelijk naar voren, dus dat moet wel je ding zijn. Hun Dutch Mountains jersey is bijvoorbeeld weer een stuk algemener.

In oktober van 2017 is de pop up store gesloten en zijn ze tijdelijk alleen online actief. Maar achter de schermen wordt er druk gewerkt aan Maats 2.0, zoals ze het zelf noemen. Met de pop-up store, het eigen merk en een collectie unieke merken, werd voor de heren duidelijk dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om te groeien. De volgende, en wellicht grootste stap, die ze gaan zetten is een permanente shop. Een eigen winkel met daarin de eigen kledingcollectie, een collectie unieke andere merken en een koffiebar. De locatie is nog niet bekend, maar dat het ergens in Amsterdam zal zijn, dat staat vast. Naast een winkel zal het ook een ontmoetingsplek, hangout en start-/finishpunt voor evenementen worden.

Om een permanente winkel te kunnen openen hebben ze een bedrag van € 50.000,- nodig. De helft hiervan hebben ze inmiddels al gefinancierd en voor de andere helft hebben ze een crowdfunding actie opgezet. Het totaalbedrag is nodig voor de huur en borg van het pand, de aankleding van de winkel en de eerste voorraad aan kleding die in de winkel komt te hangen. Inmiddels is het totaalbedrag ruimschoots opgehaald, maar staat de actie nog steeds open om te investeren in Maats Cycling Culture. De extra investeringen worden gebruikt voor de aanschaf van een bus en promotiemateriaal om met Maats nog meer bekendheid te genereren. Wanneer je investeert beloven ze je dat de investering in vijf jaar wordt terugbetaald inclusief een rente van 4%. Goede deal? Dat mag je zelf beoordelen.

Gezien het feit dat het beoogde bedrag al ruimschoots is behaald, ben ik erg benieuwd wanneer en waar de Maats Cycling Culture winkel haar deuren zal openen. Wil je nog je steentje bijdragen als investeerder kan dat via hun crowdfunding pagina. Via Maats.cc

Gerelateerd