De Mannen van Staal is de titel van een documentaire/film over de liefde voor de stalen racefiets. En centraal staat de framebouwer Wim van der Kaaij.

Hij, Wim, heeft in de afgelopen decennia menig racefiets van het merk RIH gemaakt. Helaas is hij eind vorig jaar overleden. Een extra reden dat deze docu er moet komen.

Matthieu Landweer is de maker en hij heeft al uren filmmateriaal opgenomen. De rode draad over Wim van der Kaaij natuurlijk, maar ook hoe zijn leerling Lester het vak van hem leert. Renners en rensters die op RIH’s successen hebben behaald zoals Keetie Hage (o.a. 2 keer wereldkampioen op de weg), Leontien van Moorsel (die kennen we nog wel) en Henk Faanhof (sprinter en helaas begin dit jaar ook overleden) zijn geïnterviewd.

Crowdfunding
Om nu alle beelden om te zetten in een mooie documentaire en om nog de laatste extra beelden te schieten is er een crowdfunding gestart. Als het bedrag opgehaald wordt, dan gaat die documentaire er komen en zullen de filmhuizen hopelijk klaar staan om deze te laten zien. Want staal en racefietsen is toch een sublieme combinatie.

Kijk naar de teaser en beslis dan zelf of jouw liefde voor staal genoeg is voor een bijdrage!

Tags: