Jules Vernes schreef er al over maar Mark Beaumont is op dit moment in het echt onderweg om binnen 80 dagen de wereld rond te fietsen. Dat het niet zomaar een bevlieging is, laat zijn lijst eerdere tochten zien. In 2008 fietste hij al eens de wereld rond. Maar ook over een tocht van Alaska naar Argentinië of van Caïro naar Kaapstad doet hij niet moeilijk. Zijn langste solotocht van 830 km duurde 37 uur en 58 minuten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Nu is hij dus onderweg om in 80 dagen de wereld rond te fietsen. Hij heeft de tocht ingedeeld in vier etappes. Gestart in Parijs (Frankrijk) doorfietsen naar Beijing (China), daar op het vliegtuig naar Perth (Australië) voor de tweede etappe die eindigt in Auckland (Nieuw Zeeland). Daarna start de derde etappe van Anchorage (Alaska) naar Halifax (Nova Scotia) en tot slot de vierde en laatste etappe van Lissabon (Portugal) terug naar Parijs. En klaar.

Het lijkt zo eenvoudig… 80 dagen fietsen, maar ondertussen moet je wel elke dag zo’n 386 km afleggen. Mark heeft Europa en Azië al doorkruisd en is nu onderweg door Australië.

De fiets die hij gebruikt is een speciale Koga Kimera Premium met Ultegra Di2 Disc. De 28 mm banden zijn van Panaracer. Hij zit op een SMP Pro zadel en naast de dropbar heeft de fiets ook een aerobar zodat Mark minder weerstand van de wind heeft. De voorkant van de fiets is met spacers extra hoog gemaakt zodat hij toch redelijk comfortabel kan zitten.

Je kan Mark hier volgen en hieronder nog een videoverslagje van de vierde week van zijn tocht. Zodat je een beetje een beeld erbij krijgt.

Via Koga

Gerelateerd