Het Franse Mavic is vooral bekend door hun wielen. In de jaren zeventig zijn ze ook met onderdelen begonnen en nog niet eens zo heel lang geleden zijn ze ook met kleding en schoenen in de weer. En niet onverdienstelijk, we zien het opvallende Mavic-geel met enige regelmaat bij de renners.

Voor het nieuwe seizoen hebben ze hun hele lijn schoenen vernieuwd en dat vonden we wel de moeite waard om te laten zien. Opvallend daarbij is dat het gebruik van veters in wielrenschoenen toch wel iets meer dan een modeverschijnsel lijkt te zijn, want Mavic gebruikt dit bij vier modellen in hun collectie. Wel bij alle instapmodellen overigens, de duurdere schoenen gebruiken klittenband of Mavic’s eigen draaisluiting. De twee instapmodellen bij zowel de heren als dames, resp. de Aksium, Aksium Elite en Echappée en Echappée Elite, verschillen alleen in kleur en het gebruik van een strap over de voorvoet. Met een prijsverschil van €20,- gaat het er dus meer om wat je zelf prettiger vind zitten. De strap is goed voor wat extra stevigheid waarschijnlijk. Wij vinden ze er in ieder geval best goed uitzien en de prijs van €100,- en €120,- niet verkeerd.

Als je alle heren en dames modellen naast elkaar zet, zal je zien dat er maar kleine verschillen zijn. Alleen houdt het voor de dames op bij de Sequence Elite van €160,-, het equivalent van de Cosmic Elite bij de heren. De schoenen zien er wat technischer uit dan de twee instapmodellen en krijgen ook een carbon zool i.p.v. kunststof en zijn daarmee stijver. De heren kunnen daarna nog kiezen uit de Cosmic Pro en Cosmic Ultimate van resp. €260,- en €350,- . Ben je dol op branding, dan is de Cosmic Pro Limited Edition die je bovenaan dit artikel ziet waarschijnlijk wat voor je.

Aksium – €100,-

Mavic-Aksium-zwart Mavic-Aksium-grijs

Echapée Womens – €100,-

Mavic-Echappée-womens

Aksium Elite – €120,-

mavic-Aksium-Elite-zwart Mavic-Aksium-Elite-wit

Echappée Elite Womens – €120,-

Mavic-Echappée-Elite-Womens-rood Mavic-Echappée-Elite-womens-zwart

Sequence Elite Womens – €150,-

Mavic-Sequence-Elite-Womens-rood Mavic-Sequence-Elite-womens-zwart

Cosmic Elite – €160,-

Mavic-Cosmic-Elite-zwart Mavic-Cosmic-Elite-wit Mavic-Cosmic-Elite-blauw

Cosmic Pro – €260,-
(De gele schoen bovenaan het artikel is ook een Cosmic Pro, maar is een Limited Editon en kost €300,-)

Mavic-Cosmic-Pro-black

Cosmic Ultimate – €350,-

Mavic-Cosmic-Ultimate-geel Mavic-Cosmic-Ultimate-wit

Via Mavic