Romain Bardet is de hoop van de Franse wielerliefhebbers. Hij moet de opvolger worden van Bernard Hinault, die als laatste Fransman de Tour op zijn naam schreef. De renner van AG2R kan in elk geval rekenen op steun van het eveneens Franse Mavic. Voor de komende tour hebben zij een tweetal limited edition wielsets op de markt gebracht. De Mavic Cosmic Ultimate Tubular TDF en de Mavic Cosmic Pro Carbon UST TDF.

Mavic Cosmic Ultimate Tubular TDF
Eerst genoemde is het wiel waar de profs op rijden. Een 40 mm hoge tubular velg met carbon naven en aerodynamische spaken. De spaken die ze hiervoor gebruiken gaan van de ene kant van de velg naar de andere kant. Hierbij kruizen ze de naaf met carbon flenzen. Het carbon dat hiervoor wordt gebruikt ligt in één richting waardoor de spaken niet rekken. Deze combinatie vormt een enorm stijf wiel. Het achterwiel heeft een asymmetrische velg om tot een betere krachtverdeling te komen. De velg heeft een breedte van 25 mm en het meest bijzondere is het design ervan. Een design waarbij er allerlei verschillende plaatjes en teksten zijn gebruikt die te maken hebben met de Tour van 2018. Elke regio die de renners passeren is vertegenwoordigd met een afbeelding op de velg. Met een gewicht van slechts 1250 gram is dit een erg lichtgewicht wielset dat voor € 3200,- over de toonbank gaat.

Mavic Cosmic Pro Carbon UST TDF
Met een bedrag van € 1600,- is de Cosmic Pro Carbon een wielset die voor velen een stukje aantrekkelijker is als het om de prijs gaat. En qua design is de velg gelijk aan de eerder genoemde Ultimate set. Een 40 mm hoge velg met een design ter ere van de Tour van 2018. Het grootste verschil zit in het gewicht en dat komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van carbon spaken en naven. Aluminium spaken en een aluminium naaf waardoor het totale gewicht uitkomt op 1650 gram. Deze spaken lopen ‘gewoon’ van de naaf naar de velg. De velgen zijn voorzien van Mavic’s UST techniek, waardoor deze geschikt is voor tubeless banden. Net als de Ultimate wielen zijn deze beschikbaar vanaf juli 2018.

Mavic Comete Ultimate TDF voor Romain Bardet
Net als Daniel Martin rijdt Romain Bardet inmiddels ook op de € 1000,- kostende Mavic Comete Ultimate schoenen. Aansluitend bij de limited Cosmic Ultimate wielen hebben de schoenen van Bardet ook een ‘Tour de France sausje’. Een vergelijkbaar design als bij de wielen vind je terug in het Mavic logo dat over de hele zijkant van de schoen staat. De rest van de schoen (en binnensok) is wit. De full carbon schoen moet zorgen voor een besparing van 15% van je energie. De hoge stijfheid van schoen is hier verantwoordelijk voor. De schoen is, in tegenstelling tot de wielsets, niet voor de consument verkrijgbaar.

via Mavic