Wellicht spreek ik alleen voor mijzelf, maar Sean Kelly is toch een van meest ondergewaardeerde wielrenners uit de recente geschiedenis. Met een gelimiteerde kledingset wil Mavic daar verandering in brengen.

Om maar meteen het palmares van de Ier op te sommen en dan weet je ook waarom men hem “Mr. Paris-Nice” noemt:

7x eindklassement Parijs-Nice
3x Ronde van Lombardije
2x Parijs-Roubaix
2x Milaan-San Remo
2x Luik-Bastenaken-Luik
2x eindklassement Ronde van Zwitserland
16 etappes Ronde van Spanje
14 etappes Parijs-Nice

Met bovenstaande lijst is het hopelijk wel duidelijk dat de man kon fietsen. Hij was dè te kloppen man in de jaren ’80. En als je de lijst goed bekijkt zal je ook opvallen dat hij heel veelzijdig was. Natuurlijk 7x Parijs-Nice, op rij. En hij stond zijn mannetje in zowel de Ardennen als op de kasseien op Roubaix, maar kon ook klimmen (en winnen) in Zwitserland en Spanje. 193 professionele overwinningen in een 18-jarige carrière.

Meer dan terecht dus om de man wat eer te bewijzen. Mavic doet dat in het kader van “Les Héros du Cyclisme”, over de ‘wielergoden’ die ooit de Franse races domineerden. Kelly is Iers en daarom voert groen ook de boventoon en die kleur komt mooi tot zijn recht. Ietwat ingetogen doch stijlvol, naar de renner zelf, aldus Mavic. De jersey is gemaakt van lichtgewicht merino-wolmix. Het heeft verschillende details die refereren naar de renner. Zoals zijn naam op de mouw, het Iers ‘schildje’ op de achterzak en zijn palmares aan de binnenkant. Mooie details die subtiel verwerkt zijn.

De jersey wordt aangevuld met een groen petje en groene sokken. De producten zijn alleen dit seizoen te koop in een beperkte oplage, al weten we niet om welke data en hoeveelheden het precies gaat. De jersey kost € 150,-, de sokken € 18,- en het petje € 30,-. Je maakt overigens ook nog kans op de hele uitrusting als je de “Les Héros du Cyclisme Mavic Challenge” op Strava voltooid die ze hiervoor hebben opgezet. Alle info bij Mavic.

 

Tags: