Je zou bijna denken dat het een 1 april grap is, maar niets is minder waar; McDonald’s heeft een nieuwe burger met Nutella geïntroduceerd!

Nutella kennen we hier natuurlijk wel en onder fietsers is de hazelnootpasta ook een populair product. Maar in Italië is Nutella echt een begrip en kan je het op bijna elke straathoek krijgen. Niet heel verrassend dan ook eigenlijk dat de “Sweety con Nutella” door McDonald’s Italië geïntroduceerd is. ‘Burger’ is misschien ook niet helemaal het juiste woord, al doet het uiterlijk dat wel vermoeden en het lijkt er ook wel op dat ze daar hun best voor hebben gedaan. Het gaat niet om een stuk vlees met chocopasta, gelukkig. Het is eerder een wit bolletje met een laag chocolade en een goede klodder Nutella ertussen.

Een ‘burger’ bevat 256 kcal, 6,4 gram proteïne, 1,9 gram vezels, 8,8 gram vet, 36 gram koolhydraten en 13 gram suiker. Daarmee doet de Sweety wat betreft die waardes niet onder voor een gemiddelde energiereep van 50 a 60 gram. Niet verkeerd dus om even mee bij te tanken tijdens een lange rit! Je moet dan wel even de behoefte weerstaan om er een echte burger bij te pakken. Even informeren bij McDonald’s Nederland leerde ons dat er geen plannen zijn om ze hiernaartoe te halen, dus je moet even omfietsen via Italië.

McDonalds-Nutella-Burger-1

Sweety con Nutella burger bij McDonald’s Italië