Na de in april geïntroduceerde Domane SLR, breidt Trek zijn gamma aan endurance-georiënteerde fietsen verder uit met nieuwe modellen van de Domane en diens evenknie voor vrouwen, de Silque.

Het gaat om drie nieuwe modellen van de Domane, waaronder een met een aluminium frame, een geheel nieuwe Silque. Zowel de Domane als de Silque zijn gemaakt voor lange dagen in het zadel en bieden door de toegepaste meer comfort voor de berijder. De Silque volgt hiermee het voorbeeld van de nieuwe Domane SLR. Het topmodel, De Silque SLR, beschikt ook over de IsoSpeed Decoupler, zowel achter bij de zadelpen (Rear), als vóór bij het balhoofd (Front). De toepassing bij het balhoofd zorgt ervoor dat de stuurbuis onafhankelijk kan bewegen t.o.v. het balhoofd wat meer comfort oplevert voor de berijder. Ook beschikt de Silque over Direct Mount remmen. Daarmee is er ruimte voor bredere banden. De Silque S heeft dezelfde geometrie als de SLR, maar heeft de IsoSpeed Decoupler alleen achter in de zitbuis.

De Domane SLR wordt nu vergezeld door SL, S en ALR, waarbij de ALR van aluminium is, de andere modellen zijn van carbon vervaardigd. De SL beschikt net als zijn grote broer, de SLR, over de Front én Read IsoSpeed Decouplers. Door het gebruik van Direct Mount remmen kan de fiets tot 28mm bandjes hebben, eventueel in combinatie met spatbordjes voor als het echt slecht weer is. De Domane S maakt alleen gebruik van de Rear IsoSpeed Decoupler. De geheel nieuwe nieuwe Domane ALR is van aluminium, maar maakt ook gebruik van de Decoupler in de zadelbuis, als ook Direct Mount remmen. Het gebruik van aluminium maakt hem natuurlijk ook meteen een stuk betaalbaarder met net geen 1.300 euro, afgemonteerd met de nieuwe Tiagra groep.

Prijzen

Model

  Adviesprijs

Domane ALR 4   € 1.299
Domane S 4   € 1.799
Domane S 5   € 1.999
Domane SL 6   € 2.999
Domane SL 7   € 3.999
Silque S 4   € 1.799
Silque S 5   € 1.999
Silque S 6   € 2.499
Silque SLR 6   € 4.499
Silque SLR 7   € 5.499

 

 

Trekbikes.com

Trek-Silque-SLR-2 TREK_Domane_ALR_4-2016 TREK_DOMANE_S_6-2016 TREK_Domane_SL_6-2016TREK_Silque_SLR_6_Womens

Gerelateerd