Je wekelijkse rondje vanuit huis is makkelijk en vertrouwd, maar een toertocht met wat vrienden is toch altijd een stuk leuker om te doen. Meewind Koers doet daar weer een schepje bovenop.

Lekker fietsen staat ook bij Meewind Koers hoog in het vaandel. Je kan kiezen uit routes van 75, 115 en 150km die over de Utrechtse Heuvelrug lopen. Het is daar mooi fietsen en niet 100% vlak, maar ze hebben daar ook wat extra’s bij bedacht. Juist, die minikoers. Bij vliegbasis Soesterberg is namelijk een voormalige start- en landingsbaan open voor fietsers en daar integreren ze een  sprint van 500 meter voor de vriendenteams. De finish ligt binnen een paar kilometer daarna waar ze een zogeheten Finish Festival hebben georganiseerd met de nodige versnaperingen (waarvan een deel inbegrepen is bij je inschrijving) en wat entertainment.

Een ander aspect dat deze tocht bijzonder maakt zit hem deels in de naam. Meewind biedt als beleggingsfonds particulieren, bedrijven en lagere overheden de kans te beleggen in duurzame energieproductie. Per deelnemers wordt er €7,50 belegd in de fondsen. Door in te schrijven draag je dus ook je steentje bij aan duurzame energieproductie. De organisatie van Meewind Koers houdt ook zo veel mogelijk rekening met duurzaamheid. Zo wordt de start- en finishlocatie De Nieuwe Stad verwarmd door een biomassa-centrale.

Early-bird korting + kortingscode!
De tocht vindt plaats op zondag 9 oktober. Tijd genoeg om in te schrijven natuurlijk, maar tot 1 augustus geldt er een special early-bird tarief. Dat scheelt 5 euro. Daarbovenop kunnen krijg je via ons nog eens 5 euro extra korting als je onze kortingscode gebruikt; RFB16. Inschrijven kan hier.

Bij inschrijving kan je in ieder geval het volgende verwachten;

  • Startbewijs voor de toertocht
  • Uitgebreide verzorgingsposten onderweg
  • Toegang tot Finish Festival met Foodtrucks en Entertainment
  • Bewaakte fietsenstalling
  • Gratis (team)foto’s
  • Goodie bag = musette met inhoud
  • Gratis gerecht en Kwaremont-biertje (of fris)
  • € 7,50 beleggen in Meewind: duurzame energieproductie
  • Stuurbordje (per post toegestuurd)

Meewind-Koers-2016-foto-Brian-Meges-02 Meewind-Koers-2016-foto-Brian-Meges-01 Meewind-Koers-2016-foto-Brian-Meges-05 Meewind-Koers-2016-foto-Brian-Meges-06 Meewind-Koers-2016-foto-Brian-Meges-04 Meewind-Koers-2016-foto-Brian-Meges-03

Tags: