Wereldkampioen Rui Costa schreef de afgelopen twee edities van de Ronde van Zwitserland op zijn naam. Dit jaar wil Merida het hem wat makkelijk maken met de Reacto KOM.

De naam van de fiets, Reacto KOM, laat weinig aan de verbeelding over. Hij is gemaakt om de King Of The Mountain te zijn. Merida heeft er alles aan gedaan om Rui zo snel mogelijk de berg op te laten fietsen. De bestaande Reacto Evo weegt 7,25kg, ook niet verkeerd, maar het kan natuurlijk lichter. Dat klinkt makkelijker dan het is, zeker als de fiets al uitgerust is met toponderdelen. Daarom zijn het frame en de vork onder handen genomen. De layout van carbon-fibers is aangepast en er is zo weinig mogelijk verf (mooi die regenboogkleuren op het zwart!) gebruikt; 80 gram winst! Nog eens 50 gram werd gewonnen door het aanpassen van de met zadelpen met geïntegreerde Di2 batterij.

Naast het frame en vork is er op de onderdelen gelet en dankzij de cockpit van Vision, bidonhouders van Elite en extra lichte Fulcrum Racing Speed 35 carbon tube wielen weegt de fiets (maat M/L) nu precies 6,8kg. En laat dat nou de door de UCI gestelde gewichtslimiet zijn. Het beste van twee werelden dus; aero én licht. Opvallend is nog dat bovenbuis ietwat afloopt richting het balhoofd. Ziet er in ieder geval strak uit. We zullen de 22ste weten of hij er zijn derde Ronde van Zwitserland op rij mee wint.

Merida Reacto KOM | Racefietsblog.nlMerida Reacto KOM | Racefietsblog.nlMerida Reacto KOM | Racefietsblog.nl

Gerelateerd

Tags: