De Ekoï Perso Evo 9 bril is al een tijdje te zien op de neus van verschillende profrenners en sinds afgelopen maand is hij ook beschikbaar voor de consument. De Perso Evo 9 wordt onder andere gedragen door de renners van Quick-Step en UAE Emirates. En waar ik dacht dat ze allemaal met verschillende modellen reden, blijkt dat het allemaal gaat om de Perso Evo 9. Een bril waarvan het montuur op vier verschillende manieren is samen te stellen.

Vier in één frame
Zo kan je kiezen voor een bril zonder frame rondom de Zeiss lens of eentje met een full frame. Wil je alleen een frame doorlopend aan de bovenkant van de lens of enkel aan de onderkant is dit ook mogelijk. Al deze vier onderdelen van het frame kan je in verschillende kleuren bestellen. Tweeëntwintig verschillende kleurcombinaties voor elk los deel waardoor er talloze combinaties mogelijk zijn. Het is niet alleen mogelijk om verschillende kleuren te kiezen, maar ook de kleurcombinaties van een aantal vlaggen behoort tot de mogelijkheden. Voor het bovenste deel van het frame is de vlag van Frankrijk, Spanje, Italië en België verkrijgbaar. Aan de zijkant van de bril staat een Ekoï-logo afgebeeld en ook hiervoor krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende kleuren.

Online configureren
Om de keuze van kleur wat te vereenvoudigen hebben ze op de site een configurator staan. Hiermee kan je voor elk onderdeel de gewenste kleur aangeven, voordat je de bril besteld. In deze configurator kan je dan ook de keuze maken uit de lens. Ekoï heeft voor deze bril zeven verschillende lenzen die allen afkomstig zijn uit de Carl Zeiss fabriek. Ze zijn behandeld tegen schittering en hebben een Ri-Pel coating waardoor stof en water niet op de lens blijft zitten. De cat. 1 lenzen zijn geschikt voor regenachtige en bewolkte weersomstandigheden. De cat. 2 lenzen zijn voor meer wisselende weersomstandigheden waarbij er veel verandering is van de hoeveelheid licht. Voor echt zonnige omstandigheden is er de cat. 3 lens en de laatste mogelijkheid is een Photochromics lens. Laatstgenoemde lens is met meekleurende glazen zodat je bij alle weersomstandigheden goed zicht hebt.

De Ekoï Perso Evo 9 vier in één bril is dankzij de vele keuzemogelijkheden verkrijgbaar in meer dan een miljoen verschillende uitvoeringen. De bril heeft in zowel de glazen als in het montuur een aantal gaten voor ventilatie om het beslaan te voorkomen. De neusbrug is verstelbaar en voor brildragers is het mogelijk om er een ‘inzetbril’ in te zetten met glazen op sterkte. Afhankelijk van de samenstelling van je montuur varieert het gewicht van de bril tussen de 35 en 43 gram. De bril is verkrijgbaar vanaf € 89,99. Hiervoor wordt de bril geleverd met een lens uit cat. 1. De bril in combinatie met een lens uit cat. 2 of cat. 3 kost € 99,99 en in combinatie met de Photocromics lens kost de bril € 119,99.

Meer info via Ekoï