Het lijkt wel alsof er gebruik wordt gemaakt van het sentiment dat er heerst gedurende de feestdagen want we hebben weer een veiling voor het goede doel te pakken. Niets mis mee uiteraard, integendeel. Helmenmerk MET biedt twee speciale helmen aan. Het gaat om de MET Rivale helm van Steve Cummings, die hij op had toen hij dit jaar knap de overwinning pakte in de 14e etappe van de Tour de France en de helm van Daniel Teklehaimanot, die hij op had tijdens de ritten waar hij de bolletjestrui droeg. Het was een zeer succesvolle Tour voor het jonge Afrikaanse team. De veiling lopen van 19 tot 25 december op eBay.

De opbrengst van de veiling zal worden gedoneerd aan het goede doel van Qhubeka, waar beide renners in het MTN Qhubeka team voor rijden. Qhubeka betekent in Nguni-taal “doorgaan”, “vooruitgang” en “verder gaan”. De renners die rijden voor het MTN Qhubeba team, gaan net als elk ander team voor de winst, maar dienen daarnaast ook een maatschappelijk doel. In ruil voor gemeenschapszorg of goede resultaten worden dorpen voorzien van fietsen. Hierdoor gaan kinderen vaker naar school en kunnen ouders sneller werk vinden. Dankzij de inspanningen van het MTN Qhubeka team hebben inmiddels tienduizenden Afrikaanse ouders en kinderen hiervan kunnen profiteren. Het doel van de veiling is om de laatste 98 van de 5000 fietsen van het project te financieren voor de Afrikaanse kinderen.

 

MET-Rivale-Cummings-front MET-Rivale-Cummings-sideMET-Rivale-Cummings-signatureMET-Steve-Cummings_credit-Gruber-ImagesMET-Rivale-Teklehaimanot-frontMET-Rivale-Teklehaimanot-topMET-Teklehaimanot_credit_Gruber-ImagesMET-Teklemhaimanot_credit_Gruber-Images

http://nos.nl/tour/video/2047760-cornelisse-feliciteert-cummings.html

Gerelateerd

Tags: