Iedere wielerliefhebber heeft het vast al wel gehoord, maar wij zijn er natuurlijk ook voor de kleine groep wielerliefhebbers die het toevallig nog niet hebben meegekregen. Vandaar dit bericht.

De Tour de France 2015 start vanuit de stad Utrecht. Yeajj… dat betekent dus de Tour de France kijken zonder heel ver te hoeven rijden. Oke… het zijn niet de bergetappes en de sfeer die je daarbij proeft, maar zeker voor de Tour de France nieuweling is het een mooie mogelijkheid om een beetje mee te krijgen van de Tour de France koorts…

Nog even wachten dus… het is pas in 2015 zover, maar het is echt een aanrader voor een dagje uit. Utrecht is de 6e stad in Nederland waar de Tour is gestart. Amsterdam was in 1954 de eerste Nederlandse stad, daarna Scheveningen (1973), Leiden (1978), ‘s-Hertogenbosch (1996) en Rotterdam was in 2010 de laatste.

Meer informatie over de openingsrit wordt 28 november bekend gemaakt. In 2012 was de start in Luik, wat ook lekker dichtbij was. Hier nog wat foto’s van Luik Tour de France 2012 om je alvast warm te maken.

Iemand die níét gaat?

Via Atout France