Het eerste weekend van november staat het Autotron Rosmalen in het teken van veldrijden. Het Autotron, dat tegenwoordig een beurs en evenementen locatie is, zal het decor zijn van het Europese Kampioenschap. Vanaf vrijdag tot en met zondag zullen alle categorieën strijden om de trui met blauwe strepen en sterren.

Op vrijdag en zaterdag zijn deze Europese Kampioenschappen voor alle Master-categorieën. Dit zijn alle licentiehouders van dertig jaar of ouder, uiteraard opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Op zondag is het aan de profs. Naast de officiële wedstrijden organiseert Rapha op zaterdag ook een officieus EK. Het EK Modderhappen!

Tijdens het EK Modderhappen, dat op de zaterdag plaatsvindt, is er plek voor tachtig renners en daarbij is een licentie niet noodzakelijk. Dat Rapha en cyclocross goed samengaan blijkt wel uit de specifieke cross-collectie, de events en de trainingen die ze organiseren. Daarnaast zijn ze kledingsponsor van Sophie de Boer. Tijdens het EK Modderhappen gaat het niet alleen wie het snelst over het parcours rijdt, maar is er ook een prijs voor de modderigste rijder en de meest lachwekkende dismount, oftewel wie er het spectaculairst of lachwekkendst ‘modder hapt’, al dan niet met opzet. Aangezien je over het officiële parcours rijdt kan je ook alle aspecten van de cross verwachten. Draaien en keren, venijnige heuveltjes, balkjes en een trap waarbij de fiets op de schouder zal moeten. Nu hopen op een beetje regen en het wordt een echte cross!

Het EK Modderhappen start om 14:30 uur op zaterdag 3 november. Een ticket kost € 35,- waarmee je tevens een passe-partout hebt voor het gehele weekend. Reguliere entree kaarten zijn € 25,- dus voor het EK Modderhappen betaal je maar € 10,- extra. Naast de wedstrijd zal Rapha het gehele weekend aanwezig zijn met o.a. het Rapha Mobile Clubhouse met koffie. Durf je de uitdaging aan, dan kan je tickets bestellen via onderstaande link.

Tickets Rapha EK Modderhappen