Zodra het circus op de Champs voorbij is vallen velen in een diep zwart gat om daar vervolgens maanden in te verkeren tot de eerste berichten over La Grande Boucle weer van zich laten horen. Het is ook mooi om er naar te kijken, maar hoe mooi moet het niet zijn om er ook zelf deel van uit te maken? Nu zal je niet meteen naast Nibali aan de start verschijnen, maar via het L’Étape du Tour evenement kan je wel een Tour-etappe vlak voor de échte Tour zelf rijden.

Zondag 19 juli 2015 kan dat, van Saint-Jean De-Maurienne naar La Toussuire. Een echte Alpenetappe dus, 142 kilometer lang. Bekend terrein voor degene die La Marmotte wel eens hebben gereden, als is alleen de Glandon een bekende beklimming daarvan. Verder ook nog de Col du Chaussy (15km met gemiddeld 6,3%), na de Glandon door naar Col de la Croix de Fer (samen 22,4km met gemiddeld 6,9%) en finishen op La Toussuire (18km met gemiddeld 6.1%).

Inschrijvingen lijkt hard te gaan, dus als het je wat lijkt, geef je dan ook snel op. Inschrijfkosten zijn 100 euro. Prachtig excuus om snel uit dat zwarte gat te klimmen en te gaan trainen!

Informatie en inschrijven op letapedutour.com

LEtape.du.tour.2015