Als je dan toch in Nieuw-Zeeland bent, en dan specifiek in het noordwestelijke deel van het zuidelijke eiland, dan moet je echt even kijken naar de Old Ghost Road. Deze 85 km lange oude goudmijnersweg is een lange singletrack. Het is geen makkelijke route. Officieel is het namelijk een mountainbike trail voor gevorderden met veel klimmen en dalen.

Gravelbike of toch mountainbike
Oké, met een gravelfiets maak je het jezelf wel extra moeilijk maar dan moet je misschien sommige rotsige stukken maar lopend overbruggen. Op de video hieronder moeten ze met de mountainbike ook gewoon lopen dus dat maakt dan geen verschil. Wat je er wel voor terugkrijgt, is ongelofelijk mooie natuur en vergezichten. Qua tijd moet je rekening houden met zo’n 2 tot 4 dagen als je getraind bent. Onderweg zijn er diverse hutten waar je kunt slapen maar je kan natuurlijk ook gewoon je tentje op verschillende mooie plekken opzetten, maar je moet wel even reserveren en boeken. De prijzen verschillen en uiteraard is een tent locatie minder duur dan een privé hut.

Je moet gewoon de onderstaande video’s maar kijken. Is dit een graveluitdaging of niet?! De eerste video is een kort overzicht van de route en de tweede is een langer verslag van ene Ben How die zijn tocht heeft gefilmd. Meer informatie kan je vinden op de site van de Old Ghost Road.