Carbon raakt uit de mode! Dat is natuurlijk niet zo maar feit is wel dat andere materialen steeds beter hun weg weten te vinden naar de veeleisende fietsers, ook in het topsegment.

Mooi voorbeeld daarvan is de A-Limited Aluminium 6069 die Koga een aantal dagen geleden introduceerde. Zo op het eerste oog wat betreft geometrie al een echte racer, mooie fiets! Hiermee kan je voor de dag komen. Is dit echt alu? Je moet echt even goed kijken maar dan zie je lasnaden. Wel mooie oversized buizen en een heel slanke seatstay waar Cervélo bijvoorbeeld ook heel goed in is.

Het frame wordt door Koga bestempeld als ‘ultra licht’ en met 1130 gram hebben ze daar ook wel een punt. Toch 20 gram lichter dan de veelgeprezen Cannondale CAAD10 maar die is dan weer niet met een ‘betere’ groep dan Shimano Ultegra te leveren. Bij de A-Limited heb je volledige vrijheid, tot Dura-Ace en Red aan toe! Dit kan je doen op de Koga Signature website waar je ook andere fietsen kan samenstellen. De A-Limited is er vooralsnog alleen in blauw maar je kan je uitleven op de onderdelen: Shimano en SRAM dus voor wat betreft de groep, FFWD of Shimano wielen, Koga, Selle Italia, Selle San Marco of Fizik zadel, Pro of Koga stuur en 4 kleuren kabels!

De fiets zoals hierboven afgebeeld is samengesteld op de Koga Signature website. Dura-Ace 9000 groep, FFWD F6R-C wielen, Pro Vibe stuur, stuur- en zadelpen en een Selle San Marco Zoncolan zadel brengen dit geheel op 7,2kg. Netjes! Wel 5.136 euro. Maar heb je minder te besteden (of met minder tevreden) en kies je voor een 105 triple met R500 wielen bijvoorbeeld, dan heb je hem voor 1.863 euro in huis.

Tags: