Vandaag de dag zie je nog maar weinig mensen die op de fiets stappen zonder een bril. Naast dat het practisch is, ziet het er ook wel stoer uit. Bij het uitzoeken van een bril is image zeker iets dat bij velen meespeelt. De brillen van Roka dragen wat mij betreft ook aan bij. Stoere brillen, die ook al de nodige overwinningen hebben behaald.

ROKA SL-1x
Rui Costa, Daniel Martin, Magnus Cort Nielsen en Bryan Coquard zijn vier renners die in het World-Tour peloton rondrijden met een Roka bril. Zij rijden met de SL-1 of de SL-1x. Qua opbouw zijn dit gelijke brillen, met dat verschil dat de ‘x’ uitvoering een grotere lens heeft. De rest van de bril is gelijk en dat maakt dat het uitwisselen van verschillende lens types geen probleem is. De Roka SL-1 heeft een gewicht van 23 gram. De versie met de grotere lens heeft een extra gewicht van welgeteld 1 gram en komt zodoende op 24 gram. Het montuur, wat eigenlijk neerkomt op twee brilpootjes die je aan de lens bevestigd, is gemaakt van titanium. De uiteinden van de pootjes en de neusvleugel zijn ontwikkeld met de GEKO technologie. Het rubber heeft een vergelijkbare structuur met de pootjes van de Gecko. Een soort schubbenstructuur die ervoor zorgt dat de bril niet afzakt bij trilling of een bezweet hoofd.

Verschillende lenzen
Het grootste deel van de bril is de lens. Deze komt uit de fabriek van Carl Zeiss en is verkrijgbaar in vijf types. Een carbon uitvoering, een HC Ion Mirror, HC Fusion Mirror, HC Octane Mirror en de Black Arctic Mirror. Hoe deze lens eruit ziet, en welke eigenschappen elke lens heeft kan je goed zien op de site. Hier hebben ze een tool die een mooi beeld geeft van de verschillende lenzen. Alle lenzen hebben meerdere coating-lagen. Een krasbestendige coating, een anti-reflectie coating en een die voorkomt dat de lens beslaat. Ook is er een lens die voorzien is van een polariserende filmlaag waardoor deze mee kleurt met het licht.

Thuis proberen
De Roka SL-1 en de Roka SL-1x zijn verkrijgbaar vanaf € 154,71. Voor deze prijs wordt de bril geleverd met de carbon lens. Wanneer je een van de andere vier lenzen kiest zal dit de prijs een aantal euro’s verhogen, tot € 163,31. Een beetje vreemde prijzen, maar dit komt doordat de site deze omrekent vanuit Amerikaanse dollars naar euro’s. Best bijzonder is dat ze bij Roka je de mogelijkheid bieden voor het zogenaamde ‘Home try on’. Hierbij kan je maximaal vier verschillende brillen bestellen om ze zeven dagen thuis te testen. De brillen die niet bevallen kan je vervolgens kosteloos terugsturen naar Amerika, waarnaar je uiteindelijk het bedrag betaald van de bril, of brillen, die je wilt houden.

via ROKA

Roka Matte Black Carbon
Roka Matte Black Fusion Mirror
Roka Glossy White Ion Mirror
Roka Glossy Cyan Dark Arctic

Gerelateerd