Zet een leuke stalen klassieker te koop op Marktplaats en hij is binnen no-time verkocht. Oud staal is gewild en My Wild Love maakt ze nog wat fraaier.

Voor de duidelijkheid: ze verkopen geen ‘opknappertjes’. Het gaat om NOS, new old stock. Een oude voorraad aan nieuwe producten en in dit geval gaat het om de natte droom van elke fietsliefhebber met een voorliefde voor staal: frames! In Treviso, Italië zijn ze namelijk bij framebouwer San Marco (niet die van de zadels) gestuit op een voorraad stalen Columbus SL en SLX raceframes die al 30 jaar aan de muur hingen. Dat vinden wij nou nooit als we op vakantie zijn! Alle frames zijn destijds gemaakt door San Marco voor een professioneel team, maar uiteindelijk nooit gebruikt en hebben de rest van hun leven aan de muur gehangen. My Wild Love heeft ze allemaal laten controleren en klaar gemaakt voor een nieuw leven, met een eveneens nieuw kleurtje. Klassiek frame met een eigentijdse uitstraling. Mooi!

Het ging dus om een beperkte voorraad waarvan ze al een deel verkocht hebben, maar nog niet alles! En ze laten het niet bij de voorraad die ze toevallig vonden in Italië, ze gaan nu ook zelf frames maken en ze blijven Columbus staal gebruiken. Dat laten ze ook weer in Treviso doen door ervaren framebouwers. Het onderscheidende spuitwerk blijft gelukkig ook. Hieronder een paar voorbeelden van de oude pareltjes en nieuw eigen werk. In de loop van het jaar komen er nieuwe modellen uit.

My Wild Love

Gerelateerd

  • Frans Funnekotter

    en inderdaad… de enige passende groep op zo’n fiets is Campagnolo Athena Silver, zoals op de fiets in het eerste voorbeeld. Een absolute misser van Campa dat ze nou juist die variant sinds de komst van de veel lompere Potenza groep hebben laten vallen.