Bijgeloof, een bekend fenomeen onder wielrenners. Waarschijnlijk kent iedereen het verhaal wel dat Michael Boogerd elke koers een nieuw paar spierwitte sokken had. Daarnaast is er, niet alleen voor wielrenners, ook het algemeen bekende bijgeloof van het ‘afkloppen’. Volgens velen moet dit dan ook op onbewerkt hout.

Een aantal jaar geleden had oud-renner Andreas Klier een bijna ongeluk tijdens een van de vele trainingsritten. Het ging allemaal gelukkig goed en hij ‘klopte af’ op zijn frame. Eenmaal thuis vertelde hij dit zijn vrouw en samen kwamen ze op het idee om hier wat mee te gaan doen. Al snel kwamen ze op een klein stukje onbewerkt hout dat meegedragen kan worden om ook tijdens trainingen of koersen te kunnen ‘afkloppen’.

MyKnoaky is afgeleid van Knock On Oack (Afkloppen op eiken-hout). Noem het bijgeloof of niet, maar je kan dus onderweg ‘afkloppen’. En je bent niet de enige, o.a. David Millar en Tom Boonen rijden met een MyKnoaky en als je de facebookpagina van hen bekijkt zijn er veel renners die graag even afkloppen onderweg. De aanschaf van een MyKnoaky kost € 5,95. Hiervoor krijg je een eikenhouten driehoekje dat makkelijk mee te nemen is. Daarnaast steun je ook het goede doel planet-for-the-planet, waarbij voor elke verkochte MyKnoaky, een boom wordt geplant. Kortom, je steunt naast jezelf ook de aarde.

meer info op www.myknoaky.com

myknoaky

Tags: