De winter is in aantocht en na nog een aantal zonnige herfstdagen lijkt het erop dat de temperatuur nu toch echt naar beneden gaat; Cross-weer! En als chauvinistische Nederlander mogen we dit seizoen weer wat hoop hebben op successen!

De dominantie van de belgen wordt zo langzaamaan wat minder en de Nederlandse successen komen op dit moment van (natuurlijk) Marianne Vos en Lars van der Haar. Verder is het nog grotendeels België dat de klok slaat, maar wanneer we wat verder kijken dan alleen de Elite mogen we stellen dat ‘we’ met de gebroeders van der Poel toch wel de nieuwe generatie winnaars in huis hebben. Als zoons van voormalig wereldkampioen Adrie van der Poel is het ze natuurlijk met de paplepel ingegoten (Al hebben ze in de jeugd ook wel tegen een bal getrapt). Ze hebben een Nederlands paspoort maar zijn woonachtig in het Cross-mekka; Belgie.

Niet zo gek dat de Belgische TV-zender ‘Vier.be’ de jongens opzocht voor een leuk interview met vader en zoons. Als we cross-topper Niels Albert mogen geloven zal het nog 2 jaar duren voordat Mathieu van der Poel bij de Elite zijn opwachting zal maken. Dat betekend dat na Lars van der Haar ook Mathieu van der Poel met dispensatie op het hoogste niveau zal gaan rijden. En misschien is dat voor ons, maar vooral voor hem zelf niet eens zo gek. Een palmares waarbij je 30 van de 30 wedstrijden wint; dan is het knap lastig om gemotiveerd te blijven.