Aërodynamica is nog steeds populair. Bontrager heeft een nieuwe lijn beschikbaar van de Aeolus D3. Ze hebben de velg voorzien van het D3 (Dual Direction Design) profiel aan zowel de voorkant als ook de achterkant en de kant waar de band zit.

Dit maakt het wiel volgens Bontrager aërodynamischer maar ook fijner om mee te rijden. Je hebt meer controle bij zijwind (en dat hebben we hier nogal vaak). De velg is ook iets breder gemaakt (19,5 mm binnenkant) zodat banden beter worden ondersteund en dus weer meer rijcomfort. De wielen zijn te krijgen in 30mm, 50mm, 70mm en 90mm en zijn nu ook TLR (Tubeless Ready). Schijfremopties zijn er alleen voor de 30mm en de 50mm. Ook qua gewicht is er een besparing geweest. Alle wielen zijn lichter geworden (max 110 gram). De Aeolus 3 TLR D3 Clincher bijvoorbeeld weegt 752 gram (achter) en 604 gram (voor).

In de eerder door ons gereden Trek Domane 6.9, reden de Aeolus 5 D3 al heerlijk. Deze nieuwe moeten nog lekkerder en sneller rijden! (maar dat hebben we nog niet kunnen testen). De prijzen zijn vanaf $2398 voor een set van de Aeolus 3 of 5 Disc D3 Tubular.

aeolus-D3-wielen-2015 aeolus-7-D3 aeolus-D3

Meer info op Bontrager