Heb je een fiets die nog wel even door kan, maar zou iets nieuws ook wel leuk zijn, dan kan alleen een nieuw kleurtje wel eens een oplossing voor je zijn.

VeloColour zit niet bepaald om de hoek, maar ze zijn wel een mooi voorbeeld voor wat er zoal mogelijk is. Ze specialiseren zich in het spuiten van fietsen, als ook in het restaureren van ‘vergaan’ spuitwerk. Dat ze er geen half werk van maken is wel te zien in onderstaande voorbeelden. Ben je een beetje creatief en weet je wat je wil, dan kan je zelf een ontwerp aanleveren. Ben je wat minder creatief dan kan je hen vragen een paar ontwerpen voor je te maken. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Dat geldt uiteraard ook voor het spuitwerk. Wil je je frame in een enkele kleur laten spuiten, dan is het nog overzichtelijk en ben je voor een carbon frame inclusief vork omgerekend voor een kleine € 550,- klaar. Elke andere toevoeging in de vorm van een decal, streepje, puntje of wat dan ook komt bij de prijs. Alle opties en bijbehorende prijzen hebben ze overigens keurig vermeld op hun site. Op zich ook niet heel raar dat het wat geld kost. Er moet een design gemaakt worden en dan is er nog het spuiten zelf, dat een precies klusje is en daardoor veel tijd kan kosten. Ze maken trouwens ook custom balhoofdplaatjes.

Nu zal je waarschijnlijk niet meteen je frame opsturen naar Toronto, waar VeloColour gevestigd is, maar laat het dan ter inspiratie zijn. In Nederland en België zijn er ook voldoende mogelijkheden om je fiets een nieuwe kleurtje te geven. Je oude stalen ros laten poedercoaten hoeft echt niet zo duur te zijn en kan vaak al voor rond de € 100,-. Voor kunstwerkjes zoals VeloColour ze aflevert zal je, ook in deze contreien, wat meer gaan kosten. Maar ja, het gevoel van het rijden op een fiets met je eigen ontwerp, helemaal strak in de lak en uniek is toch onbetaalbaar? Heb jij je fiets naar eigen smaak opnieuw laten spuiten? Deel het met ons!