Een populaire set wielen, die Racing Quattro’s van Fulcrum, dat is duidelijk wanneer je goed om je heen kijkt bij een tourtocht bijvoorbeeld. Niet gek, want ze zitten qua prijs mooi in het middensegment en zien er ook nog eens goed uit, niet onbelangrijk. Voor 2016 hebben ze niet alleen een opvolger van de aluminium versie, maar ook twee carbon uitvoeringen!

De carbon wielen zijn er in een uitvoering voor zowel velg- als schrijfremmen. Weer een teken dat de schijfrem steeds meer in beeld komt voor op de weg. De wielen zijn opgebouwd uit UD (unidirectionele) carbonvezels, die twee keer zo stijf en twee keer zo sterk zijn als geweven vezels. De schijfremversies zullen leverbaar zijn met 6-gaats aansluiting en met centerlock voor de remschijven. Daarnaast biedt Fulcrum de keuze voor zowel quickrelease naven als X12/15 naafpassing. Bij de velgremwielen is het remoppervlak voorzien van een 3K carbon remoppervlak, dat is afgewerkt met een speciale finishing dat voor een betere warmtegeleiding en daarmee voor een betere remkracht zou moeten zorgen.

Beide carbon uitvoeringen hebben 40mm hoge velgen met een binnenbreedte van 17mm en buitenbreedte van 24mm. Daarmee volgen ze de trend van brede velgen wat zowel de aerodynamica als het comfort ten goede moet komen.

Ook de bestaande aluminium wielset is vernieuwd. De velg blijft 35mm hoog, maar heeft nu een 24mm brede velg, zonder toename in gewicht. De wielen zijn uitgevoerd met oversized flens voor extra stijfheid. Alle Racing Quattro wielen zijn uitgevoerd met straightpull spaken, ronde voor de carbon schijfremwielen, afgeplatte, aerodynamische spaken voor de aluminium en carbon velgremwielen. De achterwielen van alle drie de wielsets zijn gevlochten volgens het herkenbare Two-to-One spaakpatroon met 7 spaken links en 14 rechts. Om de remkracht van de schijfrem op te vangen is het voorwiel van de DB set ook uitgerust met het Two-to-One spaakpatroon, maar dan met 14 spaken links (aan de schijfremzijde) en 7 spaken rechts.

Fulcrum Racing Quattro Carbon wielset voor velgremmen heeft een adviesprijs van EUR 1.229,- en weegt 1.555g
Fulcrum Racing Quattro Carbon wielset voor schijfremmen heeft een adviesprijs van EUR 1.229,- en weegt 1.605g
Fulcrum Racing Quattro aluminium 2016 wielset heeft een adviesprijs van EUR 369,- en weegt 1.725g

Fulcrum Racing Quattro Carbon 2016 2016_Racing_Quattro_Carbon_DB_hub_closeup_mask 2016_Racing_Quattro_Carbon_DB_rim_closeup_mask2016_Racing_Quattro_LG_front_mask2016_Racing_Quattro_LG_rim_closeup_mask 2016_Racing_Quattro_LG_hub_front_mask

Fulcrum

Gerelateerd