Met de opkomst van aerodynamische producten kom je soms voor een keuze te staan. Kies ik voor aero, of heb ik toch een traditionele helm nodig? Giro maakt het je wat makkelijker met hun Synthe helm.

Giro’s nieuwe helm is nagenoeg even snel als hun speciale tijdrit-helmen en biedt toch voldoende koeling, volgens Giro zelf althans. En ondanks dat de helm dus heel aero moet zijn legt Giro zelf de nadruk op comfort en ventilatie. Met het vernieuwde Roc Loc systeem, Roc Loc Air, rust de helm met het Roc Loc raamwerk op het hoofd en niet de helm zelf. Daardoor blijft er ruimte over tussen hoofd en helm wat weer ten goede komt aan de ventilatie. Wij zijn in ieder geval erg te spreken over het ontwerp. Mooie vloeiende lijnen en wat betreft kleurstellingen hebben ze het ook goed gedaan. Een aero-helm zonder de typische aero-looks.

Dan heb je dus aan één helm genoeg zou je zeggen. Toch blijven de bestaande Aeon en de Air Attack nog in het assortiment van Giro. In de video met Taylor Phinney zie je ook dat hij elke race dus kan kiezen uit drie verschillende helmen. Met de Aeon als allerlichtste en de Air Attack als allersnelste zit de Synthe overal precies tussenin. Phinney’s favoriete feature van de Synthe? De twee gaten aan de voorkant voor zijn bril!

De helm zal EUR 250,- gaan kosten en komt in acht verschillende kleurstellingen. Dat is een stevige prijs want de Aeon en Air Attack zijn voor minder te krijgen. Naar verwachting is hij in december te koop en bij de Tour zal je hem waarschijnlijk wel al gaan zien in het peloton.

Giro Synthe 2014 | Racefietsblog.nlGiro Synthe 2014 | Racefietsblog.nlGiro Synthe 2014 | Racefietsblog.nlGiro Synthe 2014 | Racefietsblog.nlGiro Synthe 2014 | Racefietsblog.nlGiro Synthe 2014 | Racefietsblog.nl

Tags: