Het moet de meest innovatieve en grootste veilige wieleromgeving van Nederland worden: de Veilige Wieleromgeving op de Sportzone Limburg locatie te Sittard.

Het hele terrein is 6 hectare groot waarop vijftig verschillende parcoursen uitgezet kunnen worden waarbij er zes parcoursen tegelijkertijd te gebruiken zijn. Het gaat om verschillende soorten wegdek, met hoogteverschillen (van vals plat tot 22,5%!) en technische bochten. Het langste parcours dat gebruikt kan worden is 3 km lang.

Sportzone Limburg heeft de ambitie uit te groeien tot een wereldklasse test- en trainingcentrum voor alle onderdelen van de wielersport. Het is ook de bedoeling dat er wielerwedstrijden kunnen worden gehouden zonder dat dit overlast veroorzaakt voor andere mensen en omwonenden bijvoorbeeld.

Je kan hier kijken voor een zogeheten 360-graden beleving, afelopen weekend kon je ook al even zelf gaan kijken. De officiële opening is op 1 juni tijdens de Hammer Series die dan op en rondom de Sportzone zal plaatsvinden.