Team Sky heeft geholpen met de ontwikkeling en zal er ook mee gaan rijden tijdens de Tour Down Under. We hebben het over de nieuwe Kask Utopia helm. Het doel was om een zo aerodynamisch mogelijke helm te maken, maar ook voor goede ventilatie en veiligheid te zorgen.

In windtunneltests hebben ze de Utopia vergeleken met 10 van de beste aerohelmen op de markt. Met een snelheid van 50 km/u heeft de Utopia 6 Watt winst, vergeleken met de beste van de 10 geteste helmen. De redelijk grote gaten zorgen voor de ventilatie waardoor je volgens Kask het hele jaar met de helm kan rijden.

Carsten Jeppesen van Team Sky (Hoofd Technical Operations en Commercial) vertelt nog dat “…veiligheid van onze renners heeft de hoogste prioriteit, en Kask deelt die filosofie. Daarnaast hebben de renners behoefte aan comfort, ventilatie, temperatuurbeheersing en stijl, die allemaal bijdragen tot betereprestaties. Door de samenwerking met Kask hebben we op veel van deze gebieden een volledig geteste en afgeronde helm kunnen maken…”

De padding van de helm is 5 mm dik en is gemaakt van Resistex, dat makkelijk zweet opneemt. Het gewicht van de helm is 235 gram in maat M. Later in het jaar zal de helm in de winkels te verkrijgen zijn.

Meer info bij Kask

 

Tags: