Een nieuwe kleur van een bestaand model is niet altijd de moeite waard, maar deze van BMC vonden we wel goed gelukt.

Muisgrijs zou je het kunnen noemen, deze kleur van de Roadmachine. In ieder geval een bescheiden voorkomen, maar wel een wolf in schaapskleren. De oplettende kijker ziet de nieuwe Dura Ace 9170 groep en de DT Swiss ERC 1100 DiCut carbonwielen. Alleen de controlunit van de Di2 groep zie je nog bij het stuur, maar verder is daar geen kabel te zien, allemaal geïntegreerd dankzij de Integrated Cockpit Stem (ICS). Deze nieuwe uitvoering, de Roadmachine 01 ONE in ‘Grey Black’ (a € 10.999,-) is de opvolger van de groene die ze van de zomer lieten zien.

De bestaande Roadmachine 01 krijgt ook een paar nieuwe kleuren, waaronder zilver, welke je compleet ziet met zwarte decals en rode accenten en de nieuwe Dura Ace 9170 groep. Daarnaast zal het frame ook in Team Red en Mexico Blue te koop zijn als frameset.

Hun tijdritmachine, de Timemachine 01 ONE, is ook nieuw in SuperRed. Daar hebben ze nog even mee gewacht tot Shimano klaar was met hun nieuwste groep. Deze zie je helemaal onderaan met de zwarte en witte decals. Deze fiets kost € 12.999,-.

En het was je misschien al opgevallen dat de term ONE achter de nieuwe modellen gebruikt wordt. Dit gaan ze voortaan met al hun nieuwe modellen doen en geeft het niveau van specificatie aan. Hiermee vervangen ze de groepset aanduiding in de naam. ONE als ‘hoogste’ en dit gaat afhankelijk van het model tot FOUR. Dus voortaan niet meer ‘Roadmachine 01 Dura Ace Di2′, maar Roadmachine 01 ONE. De ’01’ aanduiding heeft betrekking op het platform van het model. Een 01 kan dan voor carbon staan en 03 aluminium.

Gerelateerd

  • Maurice

    Muisgrijs… Volgens anderen ook wel vuilniszakkengrijs genoemd… 😉

  • Jeroen Van Loon

    Jammer dat ze de junction box niet in het stuur doen en de kabels daar doorheen doen…dan is ie echt af!