De S-PHYRE lijn van Shimano is uitgebreid met zonnebrillen. Tijdens de ontwikkeling hebben ze gebruik gemaakt van Team LottoNL Jumbo. Een aantal renners hebben de brillen getest en feedback gegeven. Uiteindelijk zijn er vandaag twee modellen gepresenteerd. De S-PHYRE R en de S-PHYRE X zonnebrillen.

Het enige verschil tussen de twee modellen is dat de R-versie geen montuur rondom de lens heeft, geen randen dus, met een gewicht van 25,6 gram en de X-versie een montuur rondom de lens heeft maar waarbij je de onderkant van het montuur er desgewenst af kan halen met een gewicht van 28,6 gram. Lekker licht dus!

Drie verschillende lenzen
Qua lens kan je kiezen uit drie variaties. Eén voor donker weer, eentje voor zonnig weer en een fotochromatische. De fotochromatische grijs/rode lens past zich automatisch aan de omgeving aan. Het percentage licht dat deze lens doorlaat ligt tussen de 13 % en de 62 %. Van de lichtste stand naar de donkerste stand duurt 8 seconden. Dit gebeurd dus wanneer je bijvoorbeeld vanuit een tunnel weer vol in de zon rijdt. Daarnaast is er nog een lens voor zonnig weer die 16 % licht doorlaat. Deze lens is 80 % gepolariseerd waardoor je minder last van reflectie hebt. Tot slot is er ook een lens voor de wat donkere omstandigheden met een lichtdoorlating van 85 %. Deze werkt door minder blauw licht door te laten voor een goed contrast. Op de foto’s zie je ook direct de verschillende kleuren waarin de bril geleverd wordt. En dus ook in het mooie Shimano blauw.

De S-PHYRE R kost € 139,99 en de S-PHYRE X kost € 159,99. De zonnebrillen zullen vanaf april 2018 in de winkels te vinden zijn.

Meer informatie via Shimano