In het assortiment van Lightweight zijn er twee type sturen te vinden. Om deze dan ook in stijl op je frame te monteren is er sinds kort ook een bijpassende stuurpen beschikbaar. De Lightweight Bügelhalter. Een carbon stuurpen dat het assortiment van Lightweight weer verder uitbreidt.

De Bügelhalter is verkrijgbaar in zes verschillende lengtes. De kortste stuurpen is 80 mm en de langste is 130 mm. Daartussen zitten de maten 90 mm, 100 mm, 110 mm en 120 mm. Alle gangbare maten stuurpen zijn dus verkrijgbaar. Het klemmen van de stuurpen gaat met titanium schroeven en een stuurpen van 100 mm weegt volgens Lightweight 110 gram. Voor elke lengte is de carbonstructuur geoptimaliseerd om te zorgen voor een stijve maar lichte stuurpen. Wellicht dat dit ook een reden is om een maximaal rijders gewicht te vermelden. De stuurpen is niet geschikt voor personen die meer dan 120 kilo wegen.

De Bügelhalter heeft een positieve of negatieve hoek van 6 graden. Wil je een sportieve houding op de fiets monteer je de stuurpen negatief. Voor een wat meer comfortabele houding draai je de stuurpen om, zodat er een positieve hoek ontstaat tussen frame en stuur. Klein minpuntje is dat dan de logo’s wel op de kop staan. De stuurpen kan worden gemonteerd op 28,6 mm stuurbuizen en is geschikt voor sturen met een diameter van 31,8 mm. Hiermee past het niet alleen op alle eigen onderdelen, maar hebben ze bewust gekozen voor de meest gangbare maten in het wielrennen.

Een Lightweight Bügelhalter stuurpen kost € 295,-

meer info via Lightweight