Het Japanse Shimano komt met een nieuwe Sora groep. Zag de oude groep er nog een beetje goedkoop uit doordat je nog externe kabels had en een crankstel dat duidelijk verschilde met de duurdere groepen van Shimano, nu is dat duidelijk veranderd met de R3000 zoals de nieuwe groep heet.

De nieuwe Shimano Sora groep heeft de kabels bij de shifters mooi binnendoor. Ook is er bij de crank gebruik gemaakt van het design van de 4-armige cranks. Dat maakt dat een Sora groep er vanaf nu erg gelikt uitziet. Natuurlijk is er verschil met de hogere groepen, zo is deze Sora verkrijgbaar als 9-speed. Wel kan je kiezen voor een tripple (50-39-30) of een compact (50-34). De remmen hebben een dual pivot die volgens Shimano 20% beter remt. Voor het klimwerk heeft Shimano voor de cassette een maximaal 34 tandwiel. Dat wordt dan lekker met een klein verzet naar boven. Ook zijn er nieuwe schijfremmen op Sora niveau. Met zowel stalen als roestvrij stalen remschijf.

Vanaf april zal deze groep op de markt komen. De prijs is nog niet bekend.

shimano-sora-2017 shimano-sora-2017-3 shimano-sora-2017-2 shimano-sora-2017-5 shimano-sora-2017-6

 

Daarnaast hebben ze ook een nieuwe Urban Sport groep gelanceerd. Je zal zo’n groep de komende maanden niet snel op een racefiets zien, maar het laat wel zien waar het qua design heen kan gaan. Erg strak, een beetje futuristisch, deze groep. Het zit een beetje tussen het wielrennen en de trekking in qua fietshouding. Deze groep heet de Metrea, van Metropolitan en Real. De groep zal vanaf april 2016 beschikbaar zijn.

shimano-metrea-7 shimano-metrea-6 shimano-metrea-5 shimano-metrea-4 shimano-metrea-3 shimano-metrea-2 shimano-metrea

Via Shimano

Gerelateerd

Tags: