De wielerschoenen van Sidi zijn toch wel een van de bekende wielerschoenmerken op de markt. Onlangs hebben ze hun bekende Wire vernieuwd. Net anders, maar heel herkenbaar als Sidi.

Een van de speerpunten van de schoen is Carbon Vent Sole. In de zeer stijve carbon zool zitten ventilatiekanalen voor de luchstroom. En die is ook nog naar wens aan te passen zodat je in de zomer en winter zelf kan kiezen wat je wil. En ondanks dat de zool stijf is, hebben ze wel nog een klein beetje flex gelaten bij de tenen.

En Sidi heeft hun eigen sluiting, de Tecno-3, die ze al aantal jaar gebruiken. De schoen heeft er twee, waaronder een in combinatie met de zo kenmerkende Sidi strap met het logo over de wreef. Ook bekend van eerdere modellen is de hielcup, om de hak zo goed mogelijk in je schoen te houden zodat deze niet gaat slippen.

Een geheel nieuwe schoen dus, maar wel met technieken die bij de vorige Wire die Coen in 2014 testte ook al gebruikt werden. Zowel de ventilerende zool, de Tecno-3 sluiting en de aanpasbare hiel werden 4 jaar geleden ook toegepast. Neemt niet weg dat het nog een heel goede schoen kan zijn zoals Coen ook al concludeerde en hij ziet er goed uit met de nieuwe kleuren. De prijs is – helaas – ook niet veranderd met een adviesprijs van € 379,-

Gerelateerd