Zo rond de Tour wordt er veel nieuws gepresenteerd en dan mag een van de meest succesvolle fietsen uit het peloton niet ontbreken. De Tarmac van Specialized. Ze beginnen met de S-Works versies (topmodel), later in het jaar worden de andere modellen gepresenteerd.

Lichter, sneller en rijgemak.
De fiets is ontwikkeld in samenwerking met McLaren. Het frame is meer aero en weer iets lichter gemaakt. In maat 56 weegt het frame nu 733 gram (200 gram lichter dan het vorig model). Alleen door de lichte lak die is gebruikt, wordt al 40 gram gespaard. Het bottombracket is smaller gemaakt, de chainstays zijn rechter en ronder, de buizen van het frame zijn over het algemeen ook smaller geworden en de seatstays zijn lager.

Het frame bestaat eigenlijk uit 500 stukjes carbon die allemaal zorgen dat het frame op de ene plek stijfer moet zijn en op de andere sterker etc etc. Dit wordt met complexe algoritmes berekend. Ter vergelijk: het vorige model bestond nog uit 300 stukjes. De fiets is zo ontworpen dat elke maat hetzelfde rijgevoel heeft. Dat wordt mede gedaan door drie verschillende voorvorken te gebruiken afhankelijk van de maat van het frame. Specialized noemt de nieuwe Tarmac de meest complete racefiets die ze ooit hebben gemaakt. Standaard worden er 26 mm banden gemonteerd maar het frame kan tot 30 mm banden aan.

We hebben er nog niet op kunnen rijden, dus vergelijken met de Émonda die gisteren officieel bekend werd gemaakt moeten we nog even uitstellen. Maar de nieuwe Tarmac ziet er in ieder geval erg strak uit!

De gegevens van de S-Works Tarmac:
MEN’S S-WORKS TARMAC ULTRALIGHT
Frame: S-Works Tarmac SL6 12r carbon
Voorvork: S-Works FACT carbon
Stuurpen: S-Works SL, alloy met titanium schroeven
Stuur: S-Works SL Carbon Shallow Drop, 125x75mm
Stuurlint: S-Wrap Sticky gel
Remmen: eecycleworks eebrake Dual Mount, direct mount
Groepset: Shimano Dura-Ace Di2 9150 52/36T
Crankset: S-Works carbon fiber
Bottom bracket: CeramicSpeed bearings
Wielset: Roval CLX 32
Banden: Turbo Cotton, 26mm, 320 TPI
Zadel: S-Works Toupé 143mm
Prijs: € 9.999,-

Naast de Ultralight is er ook Een “gewone” S-Works Tarmac. Deze heeft in vergelijk met de Ultralight versie remmen van Shimano Dura Ace zijn, iets hogere Roval CLX 50 wielen en er zit geen speciale lichtgewicht verf op het frame. De prijs voor deze versie is € 9.499,- (Onderaan zie je een foto hiervan) Er is ook een dames S-Works versie die op alle contactpunten aangepast is voor de dame maar wel gebruik maakt van hetzelfde frame. Wel zijn er kleinere maten beschikbaar. De specs zijn verder hetzelfde. (helemaal onderaan zie je een foto van de damesfiets)

  

S-Works Tarmac
S-Works Tarmac Dames

via Specialized

Gerelateerd