Er is een nieuwe fietsbeurs aangekondigd voor de sportieve fietser; Euro Cycling XP. Deze zal worden gehouden van 20 – 22 oktober 2017. Omdat Bikemotion dit jaar niet wordt gehouden maar verhuist naar maart volgend jaar is er ruimte in oktober.

Deze nieuwe beurs gaat zich richten op de sportieve rijder. Zowel wielrennen, cyclocross, mountainbiken en triatlon komen aan bod. Als er maar een sportief element aan zit. De elektrische toerfiets zal je hier dan ook niet tegen gaan komen. De insteek van de organisatie is om de beurs high-end te houden en dat de bezoeker met een “wow”-gevoel naar huis gaat. De beleving staat dan ook centraal.

Ze willen buiten een parcours maken en dat moet volgens ons wel lukken, want als je iets goed kan in Limburg dan is het wel fietsen. Niet heel verrassend maar wel erg leuk dus dat er tijdens het event toertochten gepland zijn in de omgeving. Dit is voor de bezoekers dan mooi te combineren met een dag beursbezoek en de dag erna de toertocht. Of andersom natuurlijk.

Zoals Stephan Rӓkers (Concept director van Euro Cycling XP) vertelde, verwachten ze veel bekende merken op de beurs die in deze eerste editie een maximale oppervlakte van 12.000 m2 gaat krijgen. Het wordt dus iets kleiner dan je nu gewend bent van Bikemotion die nu zo’n 35.000 m2 oppervlakte gebruikt. Maar gelukkig kan je op 12.000 m2 genoeg moois kwijt.

Wij kijken er in ieder geval naar uit en volgens Stephan zal er binnenkort meer inhoudelijke informatie bekend worden.