Met de nieuwe collectie stuurlinten van Fizik kan je je fiets in een handomdraai een nieuwe look, goede grip en wat extra comfort geven.

Misschien wel het meest ondergewaarde accessoire voor je fiets: het stuurlint. Jammer, want het hoort bij een van de contactpunten van je fietsen, het kan zoveel extra comfort bieden en kan de looks van je fietsen maken (en kraken). Een mooi nieuw stuurlint om je fiets is een kleine investering die toch wat impact kan hebben, op meerdere vlakken.

Fizik steekt veel tijd en energie in het ontwikkelen van producten voor de contactpunten van het lichaam met de fiets en daar hoort dus ook stuurlint bij. Ze bieden stuurlinten in drie ranges aan, elk weer met eigen kleuren en afwerking. Naast stuurlint voor de weg (Vento en Tempo) hebben ze nu een speciale voor de gravelrijders, de Terra. De prijzen variëren van € 19,90 tot € 37,90. Best veel geld voor stuurlint, dus kies verstandig! We zetten ze hieronder op een rij.

Vento
Gemaakt voor ‘high perfermance’ doeleinden. Veel gevoel en controle dus, maar toch niet zo flinterdun als je zou verwachten. De Tacky finish is antislip met relief voor de grip. De Vento Microtex Tacky uitvoering is 2,0 mm dik en de iets dikkere en zachtere Vento Solocush Tacky is 2,7 mm dik.

Fizik Vento Microtex Tacky – € 34,90
Fizik Vento Solocush Tacky – € 37,90

Tempo
Deze linten zijn wat breder inzetbaar, maar hebben toch een ook 2,0 mm variant van Microtex die door de gaatje een beetje klassiek aandoet. Wil je meer comfort dan ga je voor de 3,0 mm dikke Bondcush. Ze hebben daarin weer twee varianten, waarvan één met Microtex en één met een soft touch.

Fizik Tempo Microtex Classic – € 19,90 – Ook in rood, celeste, zilver, geel, wit, roze, honing en groen
Fizik Tempo Microtex Bondcush Classic – € 24,90 – Ook in blauw, celeste, zilver, geel, wit, roze, honing en groen
Fizik Tempo Microtex Bondcush Soft – € 24,90 – ook in zwart, rood en geel

Terra
Het kon niet natuurlijk niet uitblijven, een speciaal stuurlint voor gravel. Gravel is hot in fietsland, dat weten we inmiddels we. Niet zomaar een ander kleurtje bij de Terra, dit stuurlint heeft ook daadwerkelijk een feature die nog wel van nut kan zijn voor gravelrijders. In plaats van de plakstrip voor het monteren hebben ze een dun laagje gel aangebracht. Die houdt heel goed op je stuur en maakt het mogelijk het stuurlint te verwijderen en opnieuw aan te brengen als er veel zand en dergelijke tussen is gekomen.

Fizik Terra Microtex Bondcush Tacky – € 37,90 – Ook in bruin, donkerblauw, rood en wit

Via Fizik