Als je ook maar een beetje lol hebt in het vastleggen van je activiteiten op foto, dan heb je vast ook wel eens gekeken naar een actioncam. De keuze is tegenwoordig zeer ruim, en de prijzen lopen sterk uiteen. Nikon doet nu ook een duit in het actioncam-zakje met hun nieuwe KeyMission 360 camera die ze op de CES beurs geintroduceerd hebben. Heel veel is er nog niet over bekend, maar uit de foto’s alleen al valt een hoop op te maken. Opvallendste feature is de mogelijkheid om 360 graden rond te filmen. De camera beschikt over twee sensoren en objectieven waarvan de beelden samengevoegd worden. Hoe dat eruit kan komen te zien zie je in de video onderaan. Andere eigenschappen van de camera zijn 4K/UHD opnamemogelijkheid, WIFI, Bluetooth, Waterdicht tot 30 meter en stootvast tot een val van 2m. De camera zal in de loop van 2016 uitkomen, er is nog geen prijs bekend.

Helemaal onderaan een voorbeeld opname met 360 graden beeld. Links bovenin kan je dan het beeld draaien. Dit werkt overigens niet in alle browsers, in Chrome in ieder geval wel.

Nikon-KeyMission-360-2 nikon-action-cam-360 NIKON-keymission360_front--original-2 Nikon-KeyMission-360-5 Nikon-KeyMission-360-3

Gerelateerd

Tags:
  • Bas

    Wie wordt er niet ziek van het kijken naar deze vreemde beelden?

  • Paul Nijhof

    ik wordt er ook ‘misselijk’ van…..goed dat je 360 beelden kan maken maar hopelijk heeft het ook een functie op de beelden van de twee cams los te bekijken/monteren. soms wil je beelden van voor en soms van achteren maar samen in 1 beeld is inderdaad om ziek van te worden.