Afgelopen weekend was het weer zover voor de fixed gear renners van ons land: de NL Crit Series zijn van start gegaan! Het seizoen werd geopend met een crit clinic, waar meer dan 40 liefhebbers op af kwamen. Zowel renners die vorig seizoen al een keer deelnamen, maar vooral veel nieuwe fan’s van de sport. Het was een mooie mix van jong en oud, man en vrouw en ook heel wat buitenlandse rijders.

Yvo Kinkel van Team F.A.S.T. Amsterdam leidde de clinic op het parcours van Wielrenverening ‘De Spartaan’ in Rijswijk. Er werd veel aandacht besteed aan bochten techniek, en het bewustzijn om goed in het peloton te kunnen rijden. Er werden veel verschillende soorten bochten gereden, zelfs haarspeldbochten rond pionnen. Ook werd er geoefend met naast elkaar rijden, wisselen van plek in de groep en remmen.

In een uur tijd kregen de deelnemers nuttige tips en tricks mee over het fixed gear wielrennen. Het merendeel van de deelnemers was daarna zo enthousiast dat ze meteen deelnamen aan een van de wedstrijden die dezelfde dag op de planning stonden. Daarmee was er een record aantal deelnemers per categorie (Mannen A/B, Dames), en in totaal zo’n 120 renners. Een goed begin van het seizoen met zo’n grote opkomst!

Zelf een keer een kijkje nemen? Het eerst volgende criterium van de NL Crit Series staat gepland op 21 April in Made, vlakbij Breda. Alle andere info in te vinden op hun facebookpagina.

Foto’s van Steve where’s Tom (Steven van Bovene en Tom Bergman)