Wij worden vrolijk wanneer woorden als handgemaakt, titanium en racefietsen in een zin te vinden zijn. Bij No22 komen deze drie woorden veel voor. Omdat ze handgemaakte titanium fietsen maken waarvan de meeste met een krom stuur. No22 is een Canadees bedrijf dat zijn frames met de hand bouwt in Johnstown (VS).

Toen ze een aantal jaren geleden begonnen, hebben ze bewust voor titanium gekozen. Nu hebben we eerder al eens verteld over de voordelen van titanium, dus daar zullen we nu niet teveel op in gaan. Maar dat het stijf is en toch comfortabel fietst, zijn er twee van. De naam van het bedrijf linkt ook naar titanium. Titanium is namelijk nummer 22 in het periodiek systeem der elementen.

Ze letten bij het maken op details en dat is op de foto’s ook goed te zien. Er worden geen decals (stikkers) gebruikt voor de logo’s en versieringen. Behandelingen als anodiseren, keramisch parelen, borstelen en polijsten worden gebruikt voor de verschillende effecten. Met het anodiseren krijgen ze de verschillende kleureffecten voor elkaar.

Ze hebben 4 verschillende racers, 1 gravelbike, 1 cyclocrosser en 1 baanfiets. De fietsen hebben allemaal een carbon voorvork en de twee toppers hebben een zadelbuis van carbon. Dat titanium niet goedkoop is wisten we ook al en wanneer je kiest voor afwerking met anodiseren wordt de prijs nog iets hoger. Wel super fraai!

De Aurora is er als frameset vanaf $ 4.799,- :

 

De Reactor is er als frameset vanaf $ 4.699,- :

 

De Great Divide Disc is er als frameset vanaf $ 3.699,- :

 

De Great Divide is er als frameset vanaf $ 3.299,- :

 

De Broken Arrow is er als frameset vanaf $ 3.699,- :

 

De Drifter is er als frameset vanaf $ 3.699,- :

 

De Little Wing is er als frameset vanaf $ 2.699,- :

en dan nog wat detailfoto’s:

Meer info bij No22

Gerelateerd