Op de beurzen hebben we ze al even kunnen zien maar in 2011 is het dan echt zover. We hebben dan de keuze uit Giro schoenen.

Bijna tegelijk met Fizik heeft Giro ook laten zien dat ze in 2011, om precies te zijn februari, met een lijn racefiets en mountainbike schoenen komen. Dan wordt de keus nog moeilijker. Wordt het Sidi, Mavic, Specialized of toch Northwave of Shimano? Dat wordt dus veel passen.

Maar even weer over de Giro schoenen. Er komen 4 race modellen en 3 mountainbike modellen.

De Espada. Speciaal voor dames door een voetbed voor de smallere voet met een Easton EC70 carbon zool voor $ 199,99 (euro prijs nog niet bekend)

De Trans. Vergelijkbaar met de Espada maar dan voor mannenvoeten?! (gewoon verschil voelen tijdens passen zou ik zeggen). Ook zelfde prijs als de Espada.

De Factor met een meer geavanceerd voetbed en met een Easton EC90 carbonnen zool. Deze is nog stijver en steviger. De prijs is ook steviger: $ 279,99

Tot slot het topmodel: de Prolight SLX met andere sluitingen dan de rest, minder drukpunten en gewichtsbesparing. De zool is van Easton EC90 SLX. En een lekker voetbed. (oke voor de liefhebbers: een ultra licht EPP voetbed met X-Static anti-microbial fiber en een volledig SuperNatural Fit Kit). Klinkt goed toch… De prijs dan: $ 349,99

Als ik eerlijk ben vind ik ze toch een stuk mooier dan de Fizik (die er wat mij betreft nog net iets te futuristisch uit zien). En heb ik altijd iets met onderkanten van schoenen en ik vind de onderkant van de Giro’s er erg goed uitzien. (jammer dat niemand dat tijdens het fietsen ooit opmerkt)