Owen Scott Bespoke Bike Suit | Racefietsblog.nl

De Tour inspireert mensen op meer vlakken dan je in eerste instantie zou denken. Bespoke kleermaker Owen Scott in Leeds werd ook gegrepen door het virus.

Door de komst van de Tour de France naar Yorkshire raakte bespoke tailer Owen Scott in Leeds geïnspireerd en ontwierp een pak waarmee je vanaf je racefiets zo je kantoor in kan lopen zonder je verkleden. Zeer toepasselijk heet het model ook ‘Tour de France’. Zo op het eerste gezicht zie je er niet aan af dat het om een cycling suit  gaat. Toch is er een aantal kleine details die het geschikt maken voor op de fiets; iets langere mouwen, aangepaste schouders voor een comfortabele houding, speciale naden in het kruis van de broek en er is speciale coating op de stof gebruikt (nanobloc) waardoor je minder snel vlekken krijgt. Ook de revers kan je naar binnen vouwen om de wind tegen te houden. Slim!

Het geel van de trui komt ook terug in het pak, maar met name (gelukkig!) voor functionele doeleinden; wanneer je de kraag, zakken, mouwen en broekspijpen omslaat komt het felle geel tevoorschijn waardoor je meer opvalt in het verkeer.  Niets iets waar we ons in Nederland heel erg druk om maken natuurlijk, maar wel goed dat het kan. Met name in de UK is dit meer aan de orde, daar is het fietsen nog niet zo ingeburgerd als bij ons, en zijn de automobilisten daar nog niet zo aan gewend. Wat extra zichtbaarheid is dan wel belangrijk natuurlijk.

Mooi idee natuurlijk, en innovatie juichen wij altijd toe, maar in Nederland zullen we het waarschijnlijk niet snel gaan zien. Die racefiets moet je nog ergens kunnen stallen natuurlijk en daarnaast moet je je tas ook nog ergens kunnen laten. Kom je toch weer uit bij je stadsfiets met rek of bagagedrager waarbij je lekker rechtop zit en geen speciaal pak nodig hebt . We zijn benieuwd; zien jullie een dergelijk pak  juist wel zitten zodat je dan op de racefiets naar je werk kan?

Het Tour de France pak is voor EUR 625 te bestellen bij Owen Scott Bespoke Tailor

Owen Scott Bespoke Bike Suit | Racefietsblog.nlOwen Scott Bespoke Bike Suit | Racefietsblog.nlOwen Scott Bespoke Bike Suit | Racefietsblog.nlOwen Scott Bespoke Bike Suit | Racefietsblog.nlOwen Scott Bespoke Bike Suit  |  Racefietsblog.nlOwen Scott Bespoke Bike Suit | Racefietsblog.nl

Via Telegraph.co.uk

Tags: