Met de opmerking “nooit meer lek” denken we vaak aan mooie marketingbeloftes die in de praktijk net even anders uitvallen. In dit geval gaat het echt om banden die nooit meer lek gaan, omdat er simpelweg geen lucht meer in zit.

Het voordeel van de banden is dat ze nooit lek gaan, dat je ze nooit op hoeft te pompen en dat je geen reserve bandje en fietspompje meer mee hoeft te nemen. De banden passen gewoon op je velg en volgens de makers is het monteren net zo makkelijk als bij een normale band. Maar hoe blijft de band dan vastzitten? Hij wordt als het ware vastgeschroefd met speciale boutjes die meegeleverd worden en die je in je velg klemt. Naast de genoemde voordelen zijn deze banden ook beter voor het milieu omdat je gewoon minder binnenbandjes verbruikt. We hebben dit soort projectjes wel vaker voorbij zien komen, en deze ziet er ook erg doordacht uit.

Even de bandenspanning iets lager zetten voor een ritje op de kasseien is er niet meer bij en het zal dan ook nog wel even duren voordat er echt wedstrijden op gereden gaan worden, maar het belooft wel wat voor de toekomst.

Er zijn trouwens 2 soorten banden: de Nexo Tires zijn massief en de Ever Tires hebben gaatjes aan de zijkant en zijn daardoor extra licht. Met een beetje geluk worden er vanaf januari de eerste banden verstuurd. De prijs begint bij zo’n $75,- via Kickstarter. Volgens Nexo gaat de band zo’n 5000 km mee.

Hier kan je meer over de banden vinden.

Tags: