NTFU - De echte wielrenner laat van zich horen

Het is met name bij de toertochten al een aantal jaren een hot-topic: het gedrag van de wielrenner.  Dan gaat het over het laten slingeren van afval, door rood rijden, agressief inhalen en meer van dat soort dingen. Terecht, want sommige renners kunnen er een aardig potje van maken wat natuurlijk niet ten goede komt aan het algemene beeld over wielrenners.

De NTFU wil graag wat aan het imago van de wielrenner doen, en schakelt de wielrenner zelf voor in. Met de campagne “De Echte Wielrenner laat van zich horen” willen ze iedereen ertoe aansporen anderen erop aan te spreken als ze over de schreef gaan. En het is natuurlijk niet altijd alleen de wielrenner, ook de medeweggebruiker moet zich gedragen in het verkeer. Via onderstaande animatie wil de NTFU dit voor zowel de wielrenner als medeweggebruiker duidelijk maken.

Zelf zien we de laatste tijd dat het beter wordt, maar de nieuwsberichten waarbij mensen worden aangereden door wielrenners, al dan niet door ‘slecht’ gedrag maken het imago er niet beter natuurlijk. Wel duidelijk merkbaar is dat er bij toertochten en wedstrijden (“green zones”) veel aandacht wordt besteed aan het schoon houden van de omgeving.

Herkennen jullie het punt van de NTFU wat betreft gedrag aangaande afval en agressiviteit van andere renners?

Meer informatie op de NTFU site

Tags: