Oakley en Intel presenteerden tijdens de CES beurs in Las Vegas de Radar Pace. Een bestaand model van Oakley met ingebouwde technologie van computerchipfabrikant Intel. Het is nog een prototype zeggen ze, maar wat we zo kunnen zien, ziet er al goed uit.

Geen heads-up display zoals bij de net gepresenteerde Garmin Varia Vision of de eerder door ons gereviewde Recon Jet, maar alleen geluid. Dat vinden wij best een opmerkelijke keuze. Enerzijds omdat het ons zelf niet prettig lijkt om de hele tijd met oordoppen in op de fiets te zitten, maar anderzijds kun je je afvragen of je de rest van het verkeer wel goed meekrijgt met die oordoppen in. Daarentegen kun je ook stellen, zoals de makers zelf beweren, dat het juist veiliger is doordat je niet meer op een apparaat op je stuur hoeft te kijken en je – visueel – volledig kan richting op je omgeving.

Er is verder nog bijzonder weinig over bekend. Wat we wel weten is dat in tegenstelling tot vergelijkbare andere apparaten, waaronder ook Google Glass bijvoorbeeld, het apparaat niet werkt met knoppen die je kan bedienen, maar volledig op stemgeluid. Er zit dus ook een microfoon in. Je kunt de commando’s dus hardop uitspreken en je handen aan het stuur houden. Wat betreft connectiviteit mogen we er wel vanuit gaan dat het over Bluetooth en ANT+ beschikt om de data  van sensoren op je fiets te kunnen ontvangen. Mogelijk kan het dan ook met je smartphone communiceren, maar dat is vooralsnog pure speculatie. Intel heeft het bedrijf achter de Recon Jet overgenomen dus ze zien er duidelijk brood in. Wij hebben nog zo onze vraagtekens bij het gebruik in de praktijk, maar juichen iedere poging tot innovatie van harte toe.

Oakley-Radar-Pace-3Oakley-Radar-Pace-2

Via businessinsider.com

 

Gerelateerd

Tags: