Op Kickstarter is weer een leuk projectje te vinden met de naam “Oi” Als ondertitel heeft het “The bike bell that doesn’t look like a bell” gekregen. Dit alles is opgezet door Knog, die we weer kennen van onder andere fietslampjes.

Als je de foto’s van deze bel bekijkt ziet het er inderdaad erg anders uit dan een normale bel. Het ziet er erg modern uit, maar uiteindelijk blijft het een bel. Er is ook veel ontwikkeling gedaan, gezien alle prototypes die ze hebben gemaakt. Je kan kiezen uit verschillende afwerkingen en het geluid is een hoge “Tinggg” die best lang aanhoudt. Erg subtiel. De verschillende afwerkingen zijn: aluminium, titanium, brons, koper en zwart. Ook zijn er verschillende diameters zodat hij op bijna elk stuur wel moet passen.

Toch een kleine opmerking. Ondanks dat de Oi niet op een bel lijkt en er heel modern uitziet, is het toch iets wat “stoort” op je stuur. Misschien iets minder dan een “ordinaire” bel. Dit doet me denken aan die gebreide wc-rolhouders voor op de hoedenplank. Het lijkt niet op een wcrol, ziet er iets beter uit, maar uiteindelijk is het toch een wcrol en de hoedenplank ziet er mooier uit zonder. Oke, dit is misschien wat anders, maar daar moest ik gewoon aan denken.

De prijs is vanaf $26,-

Meer info op Kickstarter

oi-bel oi-bel-prototype oi-bel-3 oi-bel-2