Sinds de komst van de action cam van Shimano hebben we een aantal mooie filmpjes gezien van het wielrennen in een peloton en tijdens een massasprint. Helaas zit je dan soms ook bij een valpartij eersterangs en kan je de pijn van de renner voelen; om maar te zwijgen over het geluid van krakend materiaal. Maar toch blijven het fascinerende beelden om te zien.

Je kon er dan ook op wachten tot deze cameraatjes bij de cyclocrossers op de fiets werden gemonteerd. En ook dit zorgt voor een aantal mooie filmpjes die je hieronder kan bekijken! Zo hadden Katie Compton en Sven Nys tijdens de wereldbeker in Milton Keyes een aantal camara’s op de fiets. En ook David van der Poel fietste afgelopen week een wedstrijd in Essenbach met camera’s op zijn fiets.

Bij de filmpjes kan je pas goed zien hoe lastig zo’n schuine kant nou daadwerkelijk is; immers op TV ziet het er toch altijd makkelijker uit. Ook mooi om de filmpjes te gaan vergelijken en te kijken welke lijnen er in de bocht worden gereden. Daarnaast geven de cameraatjes niet alleen een beeld van op de fiets, maar laten ze ook zien wat er gebeurd in de materiaal post. Hoe snel er wordt gewisseld en wat voor een bende het is bij het schoonmaken van de fiets. Kortom, wederom leuk kijkmateriaal dankzij Shimano!

Gerelateerd